13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCraiovean extrădat în SUA pentru fraude de peste 1,6 milioane de dolari

Craiovean extrădat în SUA pentru fraude de peste 1,6 milioane de dolari

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus extrădarea în SUA a unui bărbat de 37 de ani. Acesta este acuzat de fraude bancare de peste 1,6 milioane de dolari. Potrivit autorităţilor americane, craioveanul ar fi sustras peste 3.700 de cecuri, de pe care a făcut depuneri în conturi bancare deschise fraudulos. Suspectul a fost arestat preventiv la sfârşitul lunii august.

Poliţiştii doljeni au explicat că bărbatul a fost reţinut pe 27 august, în baza unui mandat de arestare emis de autorităţile din SUA.

„La data de 27 august, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, în colaborare cu poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Craiova, au depistat pe raza Municipiului Craiova, un bărbat de 37 de ani, din localitate, faţă de care autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii au emis un mandat de arestare pentru comiterea pe teritoriul acestui stat a infracţiunilor de conspiraţie la comiterea de fraudă bancară şi fraudă prin cablu. În perioada iunie 2018 – septembrie 2020, împreună cu alte persoane, ar fi efectuat depuneri de peste 3.700 de cecuri sustrase, în valoare totală de peste 1.600.000 USD, în conturi bancare deschise fraudulos, pe care persoanele în cauză le controlau”, au explicat oamenii legii.

Craiovean extrădat în SUA pentru fraudă bancară

În aceeaşi zi, bărbatul a fost escortat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Procurorii craioveni au dispus reţinerea persoanei urmărite pentru 24 ore.

O zi mai târziu, suspectul a fost dus la Curtea de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea bărbatului pe o perioadă de 15 zile. Mandatul de arestare a fost prelungit de instanţă pe 9 septembrie şi 7 octombrie.

Vineri, pe 22 octombrie, instanţa a dispus extrădarea bărbatului în SUA.

„Ia act de declaraţia persoanei extrădabile, în sensul că solicită extrădarea voluntară. Constată îndeplinite condiţiile extrădării privind pe persoana extrădabilă B.V.D.(…). Dispune extrădarea şi predarea persoanei extrădabile în vederea judecării de către Tribunalul Districtual al Statelor Unite pentru Districtul Maryland în dosarul nr. TDC-20-317 pentru săvârşirea infracţiunilor de conspiraţie la comiterea de fraudă bancară şi fraudă prin cablu şi furt calificat de identitate. Menţine măsura arestării în vederea extrădării pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27.10.2021 până la data de 25.11.2021, inclusiv”, a dispus instanţa.

Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Arestat şi la Hollywood

Autorităţile americane anunţau, în ianuarie 2020, arestarea craioveanului de 37 de ani. Potrivit Departamentul de Poliție Paducah din Kentucky, bărbatul era suspectat de furtul unor cecuri în valoare de 11.000 de dolari. Partea vătămată ar fi fost o biserică din Paducah.

„Reprezentanții bisericii au raportat că o persoană a luat cecuri în valoare totală de peste 11.000 de dolari din cutia poștală a bisericii. Detectivul Chelsee Breakfield a adunat informații de la băncile locale și a stabilit că cecurile au fost încasate la un bancomat din Hollywood. Prin ancheta sa, Breakfield l-a identificat ca suspect pe V.D.B.”, au precizat poliţiştii din Paducah, SUA. Bărbatul a fost arestat în Hollywood, potrivit presei locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS