-2.4 C
Craiova
luni, 17 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăEvenimentA încercat să introducă în țară 800 de kilograme de tutun ascunse într-un microbuz care transporta ceapă

A încercat să introducă în țară 800 de kilograme de tutun ascunse într-un microbuz care transporta ceapă

Un bărbat în vârstă de 54 de ani este cercetat pentru infracţiunea de producere de produse accizabile după ce poliţiştii de frontieră giurgiuveni au constatat că încerca să introducă în ţară, fără documente de provenienţă, cantitatea de 800 de kilograme de tutun neprelucrat, într-un transport de ceapă din Bulgaria pentru România.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui microbuz, condus de către un cetăţean român, în vârstă de 54 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ceapă ambalată în saci de tip plasă, din Bulgaria pentru România.

În urma controlului amănunţit efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit printre marfa transportată, ascunşi, 16 saci din plastic, de culoare neagră, care conţineau tutun neprelucrat”, se arată într-un comunicat de presă emis vineri de ITPF Giurgiu, potrivit Digi24.

Şoferul transporta aproximativ opt sute de kilograme de tutun foi

Autorităţile de frontieră au inventariat produsele şi au constatat că şoferul transporta aproximativ opt sute de kilograme de tutun foi, pentru care nu deţinea documente de provenienţă, scrie Agepres.

Întreaga cantitate de tutun, estimată la o valoare de 56.000 de lei a fost ridicată de către poliţiştii de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

Cetăţeanul român este cercetat în stare de libertate pentru producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, la finalizarea acestora urmând să fie dispuse măsurile legale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscop

BerbecSunteţi implicat într-un proces de lungă durată care necesită...

ȘTIRI GdS