17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO locuinţă a ars şi alte cinci gospodării au fost afectate de un incendiu

O locuinţă a ars şi alte cinci gospodării au fost afectate de un incendiu

O locuinţă a ars şi alte cinci gospodării din localitatea Prundu, judeţul Giurgiu, au fost afectate vineri seara de un incendiu violent izbucnit de la un foc în aer liber lăsat nesupravegheat.

„ISU Giurgiu a fost solicitat prin 112 să intervină în localitatea Prundu după ce la o locuinţă a izbucnit un incendiu. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu şi Garda de Intervenţie Colibaşi cu două autospeciale cu apă şi spumă şi o cisternă. Pompierii ajunşi la faţa locului au constatat că şase gospodării din localitate erau afectate de un incendiu violent. Focul mistuia o casă şi risca să se extindă şi la alte cinci locuinţe vecine”, a declarat vineri, presei, purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

În incendiu au ars acoperişul unei case, pe o suprafaţă de aproximativ 80 de metri pătraţi, o bucătărie, un hol, o debara şi un dormitor. Alte trei camere au fost afectate de fum, iar în curte a ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ o sută de metri pătraţi.

„În celelalte cinci gospodării au ars vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş, iar la trei dintre acestea şi gardurile cu stâlpii din lemn. Unele dintre gospodării erau nelocuite în ultima perioadă”, a completat Nicoleta Beianu.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului a reieşit faptul că incendiul a pornit de la un foc în aer liber lăsat nesupravegheat şi, din cauza vântului, flăcările s-au extins rapid la vegetaţia uscată şi au ajuns până la prima casă şi de aici în curţile celorlalte gospodării. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS