8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTânără acuzată de furturi din autobuze, predată autorităţilor italiene

Tânără acuzată de furturi din autobuze, predată autorităţilor italiene

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus, ieri, predarea către autorităţile italiene a unei tinere de 25 de ani, din Craiova. Potrivit oamenilor legii, începând din decembrie 2017, tânăra ar fi comis mai multe furturi în mijloace de transport, în Italia. De asemenea, ar fi declarat autorităţilor date de identitate false pentru a părea minoră.

Poliţiştii doljeni au precizat că tânăra a fost depistată în Craiova, în cursul zilei de 25 august.

„Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj au depistat o tânără de 25 de ani, din localitate, față de care autorităţile din Italia au emis un mandat european de arestare, pentru comiterea pe teritoriul acestui stat, a infracţiunilor de participare la o grupare infracţională şi declaraţii false privind identitatea în faţa ofiţerului public.

Cea în cauză, începând cu luna decembrie 2017 până în prezent, ar fi procedat la sustragerea mai multor bunuri printre care şi carduri bancare, în special în mijloacele de transport public, şi ar fi declarat alte date de identitate în scopul de a părea minoră”, au explicat oamenii legii.

Arestată preventiv pentru 15 zile

Tot pe 25 august, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus reţinerea suspectei pentru o perioadă de 24 de ore. A doua zi, tânăra a fost dusă la Curtea de Apel Craiova pentru începerea procedurii de extrădare.

Instanţa a dispus arestarea suspectei pentru o perioadă de 15 zile, urmând ca mandatul european de arestare să fie tradus în limba română. Hotărârea instanţei nu a fost contestată de inculpată.

Acuzată de furturi din autobuze, predată autorităţilor italiene

L atermenul de judecată de ieri, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus predarea tinerei către autorităţile italiene. De asemenea, instanţa a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de craioveanca de 25 de ani.

„Admite cererea de executare a mandatului european de arestare emis(…) de către autorităţile judiciare din Italia – Magistratul însărcinat cu investigaţiile preliminare de la Curtea de Apel din Roma, pe numele persoanei solicitate Z.R. Ia act de consimţământul la predare exprimat de persoana solicitată. Dispune predarea persoanei solicitate Z.R. către autorităţile judiciare din Italia, cu respectarea regulii specialităţii. Menţine măsura arestării persoanei solicitate Z.R. în vederea predării pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 10.09.2021 şi până la 09.10.2021 inclusiv”, a dispus instanţa.

Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS