1.4 C
Craiova
vineri, 27 ianuarie, 2023
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Descinderi în București și Ilfov la traficanți de minori

(VIDEO) Descinderi în București și Ilfov la traficanți de minori

-

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au desfășurat o acțiune, în municipiul București și în județul Ilfov, pentru documentarea activității infracționale a unor persoane bănuite de trafic de minori. În cadrul acțiunii, a fost efectuată o percheziție domiciliară și au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2019, trei persoane ar fi recrutat, găzduit și obligat să practice prostituția o victimă, minoră, aflată într-o formă de protecție instituționalizată, în cadrul unei direcții de asistență socială și protecție a copilului din București.

Persoanele bănuite ar fi folosit în activitatea infracțională diferite site-uri de anunțuri de publicitate din mediul online, facilitându-se astfel legătura între clienții doritori de servicii sexuale și victima, care ar fi fost obligată să presteze aceste servicii sexuale. De asemenea, persoanele bănuite și-ar fi însușit sumele de bani astfel obținute.

În urma percheziției efectuate, au fost ridicate mai multe telefoane, dispozitive electronice și mai multe mijloace materiale de probă.

2 persoane au fost reținute, pentru 24 de ore, iar pentru o persoană s-a dispus măsura controlului judiciar.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul unui echipaj de intervenție din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Prezentarea bugetului Craiovei, urmărită de câteva zeci de...

Prezentarea bugetului Craiovei pe anul 2023 a fost urmărită de câteva zeci de persoane.

ȘTIRI GdS