19.6 C
Craiova
joi, 21 octombrie, 2021
Știri de ultima orăEvenimentŞofer condamnat la 10 ani de puşcărie, la apel

Şofer condamnat la 10 ani de puşcărie, la apel

Un craiovean de 40 de ani, condamnat la 10 ani şi 4 luni de închisoare pentru tentativă de omor şi conducere sub influenţa alcoolului, a contestat la Curtea de Apel Craiova pedeapsa primită. Anchetatorii au explicat că, în iulie 2020, în timp ce era urmărit de poliţişti, șoferul a provocat un accident în urma căruia trei persoane au fost rănite. În 2012, acelaşi craiovean a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru tâlhărie.

Anchetatorii au precizat că, în dimineaţa zilei de 12 iulie 2020, bărbatul de 40 de ani a fost observat circulând pe contrasens. A fost urmărit pe mai multe străzi, până în centrul Craiovei.

„Un echipaj din cadrul Secției 5 Poliție Craiova s-a sesizat cu privire la faptul că, în zona intersecției dintre Bulevardul Oltenia și Strada George Enescu, conducătorul unui autoturism circula pe contrasens. Polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, însă cel în cauză a mărit viteza de deplasare, fapt pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia.

Conducătorul autoturismului a fost urmărit până la intersecția semaforizată dintre Calea București și Carol I, unde acesta a trecut pe culoarea roșie a semaforului electric, lovind un autoturism care circula regulamentar. În urma accidentului au rezultat trei victime, toate din autoturismul care circula regulamentar”, au explicat oamenii legii.

Dosar penal pentru tentativă de omor

Ulterior, poliţiştii au stabilit că cel care a refuzat să tragă pe dreapta este un craiovean de 40 de ani. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alecoolemie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Pe numele suspectului a fost întocmit un dosar penal pentru tentativă la omor calificat şi conducere sub influenţa alcoolului.

Bărbatul a fost arestat preventiv pe 13 iulie 2020, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj.

Pe 30 iulie 2020, anul trecut, inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii doljeni. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat la sfârşitul lunii martie.

Inculpatul a fost condamnat la 10 ani şi 4 luni de închisoare pentru infracţiunile comise. La acestă pedeapsă a fost adăugat un rest de 502 zile de închisoare, rămas neexecutat dintr-o pedeapsă de 12 ani de închisoare.

Victimele accidentului trebuie să primeasc de la sociatea de asigurări Grawe România Asigurare SA sumele totală de 580.000 de lei drept daune morale.

Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel de inculpat şi părţile civile din dosar la Curtea de Apel Craiova. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 24 septembrie.

12 ani de închisoare pentru tâlhărie

În primăvara anului 2012, acelaşi inculpat a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru tâlhărie. Anchetatorii au stabilit că, în aprilie 2010, cinci persoane mascate au intrat în casa unei femei din Craiova. După ce au legat-o pe femeie, atacatorii au urcat seiful femeii în portbagajul unui BMW şi au plecat. În apropierea locuinţei victimei, tâlharii au pierdut bara din spate a maşinii. Au fost prinşi în scurt timp de poliţişti.

Cei cinci inculpaţi au fost găsiţi vinovaţi şi condamnaţi la pedepse cuprinse între 14 şi 17 ani de închisoare. După doi ani, în aprilie 2014, Tribunalul Dolj a admis o contestaţie la executare formulată de bărbatul condamnat la 14 ani de închisoare. Instanţa a aplicat legea mai favorabilă, iar inculpatul a primit o pedeapsă de 12 ani de închisoare.

A fost eliberat condiţionat în octombrie 2019, printr-o hotărârea a Judecătoriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Restricții de circulație în zona Stadionului Oblemenco

Primăria Craiova a anunţat că, în ziua de 22...

ȘTIRI GdS