24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPedepse drastice pentru cinci tâlhari

Pedepse drastice pentru cinci tâlhari

http:http://www.youtube.com/watch?v=5NN0FIVa350

Autorii unui jaf comis anul trecut în noaptea de Paşte, cinci bărbaţi de etnie romă, au fost
condamnaţi de Judecătoria Craiova la pedepse cu închisoarea între 14 şi 17 ani

Mai mulţi indivizi mascaţi au dat buzna, în noaptea de 3 spre 4 aprilie 2010, în casa în care locuia Gabiea Nistor, de 61 de ani, de pe strada Ion Budai Deleanu din Craiova. „Mascaţii“ au legat-o la gură pe femeie, după care au bătut-o cu pumnii şi au legat-o cu un cearşaf. Atacatorii s-au dus direct la un seif în care femeia îşi ţinea bijuteriile de aur, l-au scos din casă şi l-au urcat în portbagajul BMW-ului cu care veniseră. La circa 20 de metri de locuinţa victimei, tâlharii au dat cu maşina într-o groapă şi au pierdut bara din spate. După câteva minute, Gabiea Nistor a reuşit să se elibereze şi a sunat la 112. Poliţiştii care au ajuns la faţa locului au găsit imediat primul indiciu care să îi conducă la autorii jafului – bara din spate a BMW-ului.
Aflând că hoţii au ştiut exact unde se află seiful, oamenii legii au bănuit că aceştia pot fi cunoscuţi sau rude ale victimei, în cercul de suspecţi fiind incluşi fiii şi ginerii fratelui acesteia. Ulterior, acasă la Ionel Ucrain Bîcan, unul dintre suspecţi, poliţiştii au găsit BMW-ul cu care „mascaţii“ dăduseră lovitura. În maşină era şi seiful furat, însă hoţii nu reuşiseră să deschidă uşa în spatele căreia se aflau aproape 500 de grame de bijuterii din aur. În scurt timp, suspecţii au fost daţi în urmărire generală şi consemn la frontieră, iar după câteva zile au fost prinşi. Aceştia sunt Ştefan Aurel Belu, nepotul lui Stelică Dragavei, Ionel Ucrain Bîcan, Florin Matache, Nicolae Dumitru Dirivan, zis Chuck Norris, şi Lavinu Sardaru, toţi de etnie romă, din Craiova.

Condamnaţi pentru tâlhărie şi violare de domiciliu          

Cei cinci inculpaţi au fost trimişi în judecată la începutul lunii septembrie 2010, iar după un an de la comiterea faptei, pe 12 aprilie anul acesta, Judecătoria Craiova i-a găsit vinovaţi.
Astfel, Bîcan a fost condamnat pentru tâlhărie la 17 ani de închisoare, iar pentru violare de domiciliu la alţi şapte ani, urmând ca acesta să execute pedeapsa cea mai mare, cea de 17 ani de închisoare.
Matache şi Belu au fost condamnaţi la câte 16 ani de închisoare, iar Nicolae Dumitru Dirivans, la 15 ani de închisoare. În plus, acesta din urmă a fost obligat să primească tratament medical.
Sardaru a scăpat cel mai uşor, acesta primind 14 ani de închisoare. În plus, judecătorii craioveni au dispus confiscarea BMW-ului cu care cei cinci au cărat seiful furat din locuinţa femeii şi au dispus ca inculpaţii să achite câte 3.000 de lei fiecare cheltuieli judiciare către stat. Sentinţa dată de Judecătoria Craiova nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII