22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentŞofer urmărit de poliţie, judecat pentru tentativă de omor

Şofer urmărit de poliţie, judecat pentru tentativă de omor

Curtea de Apel Craiova a dispus începerea judecării unui craiovean de 40 de ani, acuzat de tentativă de omor şi conducere sub influenţa alcoolului. Bărbatul a fost arestat pe 13 iulie 2020, iar de atunci nu a mai fost eliberat din arest. Anchetatorii spun că, pe 12 iulie, în timp ce era urmărit de poliţişti, șoferul a provocat un accident în urma căruia trei persoane au fost rănite.

Potrivit oamenilor legii, în dimineaţa zilei de 12 iulie 2020, bărbatul de 40 de ani a fost observat circulând pe contrasens. A fost urmărit pe mai multe străzi, până în centrul Craiovei.

„Un echipaj din cadrul Secției 5 Poliție Craiova s-a sesizat cu privire la faptul că, în zona intersecției dintre Bulevardul Oltenia și Strada George Enescu, conducătorul unui autoturism circula pe contrasens. Polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, însă cel în cauză a mărit viteza de deplasare, fapt pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia.

Conducătorul autoturismului a fost urmărit până la intersecția semaforizată dintre Calea București și Carol I, unde acesta a trecut pe culoarea roșie a semaforului electric, lovind un autoturism care circula regulamentar. În urma accidentului au rezultat trei victime, toate din autoturismul care circula regulamentar”, au explicat oamenii legii.

Şofer urmărit de poliţie, în arest

Ulterior, poliţiştii au stabilit că cel care a refuzat să tragă pe dreapta este un craiovean de 40 de ani. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alecoolemie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Pe numele suspectului a fost întocmit un dosar penal pentru tentativă la omor calificat şi conducere sub influenţa alcoolului.

Bărbatul a fost arestat preventiv pe data de 13 iulie, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. Mandatul de arestare a fost prelungit în mai multe rânduri de instanțe. Același lucru s-a întâmplat și pe 3 februarie. Tribunalul Dolj a dispus menținerea arestului preventiv față de craioveanul de 40 de ani.

Judecat pentru tentativă de omor

Între timp, pe 30 iulie, anul trecut, inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii doljeni. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj și a intrat în procedură de cameră preliminară. La sfârşitul lunii octombrie, instanţa a respins cererile şi excepţiile formulate de inculpat şi a dispus începerea judecăţii.

Hotărârea Tribunalului Dolj a fost contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova. Săptămâna trecută, instanţa i-a respins acţiunea printr-o hotărâre definitivă. În urma acestei hotărâri, Tribunalul Dolj poate începe judecarea bărbatului de 40 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS