23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentGorj: Un bărbat condamnat la închisoare pentru omor, admis la facultatea de drept

Gorj: Un bărbat condamnat la închisoare pentru omor, admis la facultatea de drept

Un bărbat condamnat pentru uciderea unui om de afaceri la Suceava a fost admis la Facultatea de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși”(UCB) din Târgu Jiu, la categoria învățământ la distanță.

Este vorba despre Vlad Scurtu Irimia, din Suceava, condamnat în 2007 la închisoare pentru omor deosebit de grav și tâlhărie. Tânărul are de efectuat o pedeapsa de 23 de ani de închisoare în regim închis.

Bărbatul se află întemnițat la Tulcea și s-a înscris la facultate pe internet. A fost admis, având în vedere că la Bacalaureat are media peste 9. Deținutul a mizat pe faptul că va fi transferat la Penitenciarul din Târgu Jiu, unde ar fi putut să își ispășească pedeapsa în regim semideschis și chiar participa la cursuri, la facultate. Conducerea UCB s-a sesizat luni în legătură cu situația apărută și a anunțat că bărbatul respectiv nu va fi înmatriculat, chiar dacă a fost admis. Cel mai probabil, deținutul va apela la instanța de judecată. În acest caz se poate avea în vedere și o neglijență a personalului administrativ care nu a verificat în detaliu dosarul sau documentele completate de bărbat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS