10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăEveniment6.000 de euro pentru un permis de conducere

6.000 de euro pentru un permis de conducere

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus plasarea sub control judiciar a doi bărbaţi de 37 şi 39 de ani, acuzaţi de trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă. Potrivit anchetatorilor, cei doi au primit 9.500 de euro de la un denunţător. În schimbul banilor, unul dintre suspecţi a promis că va interveni pe lângă funcţionarii de la Serviciul Permise Olt pentru oţinerea unui permis şi preschimbarea altuia.

Potrivit anchetaorilor, inculpatul de 39 de ani este din Slatina, iar celălalt din comuna Sârbii Măgura, Olt. Bărbatul de 39 de ani ar fi primit de la denunţător suma totală de 9.500 de euro. În final, banii au ajuns la celălalt inculpat.

„În luna aprilie 2019, denunţătorul I.L. i-a remis celui dintâi inculpat sumele de 6.000 euro şi 3.500 euro, pe care acesta i le-a dat celui de-al doilea inculpat, promiţându-i că va interveni pe lângă lucrătorii din cadrul SPCRPCIV Olt, astfel încât denunţătorul să preschimbe un permis de conducere provizoriu emis de către autorităţile din Marea Britanie, într-un permis de conducere românesc (în schimbul sumei de 3.500 euro), iar fiul acestuia să promoveze examenul pentru obţinerea permisului de conducere (contra sumei de 6.000 euro)”, au precizat anchetatorii.

În cursul zilei de marţi, cei doi inculpaţi au fost plasaţi sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Judecaţi în dosarul şpăgilor pentru permise

În octombrie 2020, anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a zece inculpaţi, acuzaţi de fapte asemănătoare. Printre infracţiunile reţinute de procurori s-au numărat cumpărarea de influență, traficul de influență sau complicitate la aceste infracţiuni.

Anchetatorii eu precizat că trei dintre inculpați au cerut şi primit sume cuprinse între 100 și 600 euro pentru a interveni pe lângă funcționari publici de la Serviciul Permise Olt sau RAR Olt. În schimbul banilor, ar fi trebuit să „aranjeze” proba practică pentru obținerea permisului auto sau înmatricularea unor autovehicule.

Potrivit oamenilor legii, cu alți doi inculpați din acest dosar au fost încheiate acorduri de recunoaștere a vinovăției. Cei doi inculpaţi au fost de acord să fie condamnaţi la doi ani de închisoare cu suspendare. Au fost acuzaţi de complicitate la trafic de influenţă și cumpărare de influenţă.

Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Olt în octombrie 2020. Următorul termen de judecată a fost stabilit de instanţă pentru data de 1 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS