25.1 C
Craiova
duminică, 28 mai, 2023
Știri de ultima orăEvenimentArest prelungit pentru doi cultivatori de canabis

Arest prelungit pentru doi cultivatori de canabis

Procurorii DIICOT au cerut şi obţinut prelungirea mandatelor de arestare emise pe numele a doi cetăţeni spanioli, un bărbat şi o femeie. Cei doi sunt acuzaţi de trafic de droguri de risc. Anchetatorii susţin că inculpaţii au cultivat sute de plante de canabis într-un imobil din localitatea doljeană Brădeşti.

Potrivit anchetatorilor, la sfârşitul lunii martie, ofiţerii de combatere a criminalităţii organizate au aflat că într-un imobil din comuna Brădeşti se cultivă plante de canabis. Este vorba de un imobil folosit de doi spanioli, ce prezenta la acea dată urmele unui incendiu. În interiorul casei se aflau mai multe instalaţii de iluminare şi de alimentare cu apă. Instalaţiile erau folosite pentru cultivarea plantelor de canabis.

„La data de 26.03.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova împreună ofițeri de poliție judiciară au efectuat o percheziție domiciliară, în urma căreia a fost identificată o plantație indoor de canabis, dotată cu sisteme de iluminare, încălzire şi irigare. Au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, printre care şi 708 plante de canabis, totalizând 103,5 kilograme de masă vegetală, şi 19,5 kilograme de inflorescențe de canabis”, au precizat anchetatorii.

Arestaţi preventiv pentru trafic de droguri

Pe data de 26 martie, procuririi DIICOT au dispus reţinerea celor doi suspecţi. Aceştia sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Ulterior, pe 28 martie, inculpaţii au fost duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpaţilor pe o perioadă de 30 de zile. Hotărârea instanţei a fost menţinută de Curtea de Apel Craiova.

Arest prelungit pentru cei doi cetăţeni spanioli

Ulterior, pe 20 aprilie, anchetatorii au cerut şi obţinut prelungirea arestului preventiv faţă de cei doi inculpaţi. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi săptămâna trecută, pe 20 mai. Judecătorii de la Tribunalul Dolj au prelungit cu câte 30 de zile mandatele de arestare emise pe numele inculpaţilor.

„Prelungeşte măsura arestului preventiv a inculpatului C.A.E. pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 27.05.2021 şi până la data de 25.06.2021, inclusiv. Prelungeşte măsura arestului preventiv a inculpatei F.J.M., pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 27.05.2021 şi până la data de 25.06.2021, inclusiv”, a dispus instanţa.

Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS