15.6 C
Craiova
marți, 6 iunie, 2023
Știri de ultima orăEvenimentCultură de canabis într-un imobil din Brădeşti

Cultură de canabis într-un imobil din Brădeşti

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au emis mandate de arestare preventivă pe numele a doi cetăţeni spanioli, acuzaţi de trafic de droguri de risc. Procurorii DIICOT au stabilit că cei doi inculpaţi au cultivat sute de plante de canabis într-un imobil din localitatea doljeană Brădeşti.

Potrivit procurorilor DIICOT, pe 25 martie, ofiţerii de combatere a criminalităţii organizate au aflat că într-un imobil din comuna Brădeşti, folosit de doi cetăţeni spanioli, se cultivă plante de canabis. Este vorba de un imobil ce prezintă urmele unui incendiu recent, în interiorul căreia se aflau mai multe instalaţii de iluminare şi de alimentare cu apă. Instalaţiile erau folosite pentru cultivarea plantelor de canabis.

„La data de 26.03.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova împreună ofițeri de poliție judiciară au efectuat o percheziție domiciliară, în urma căreia a fost identificată o plantație indoor de canabis, dotată cu sisteme de iluminare, încălzire şi irigare. Au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, printre care şi 708 plante de canabis, totalizând 103,5 kilograme de masă vegetală şi 19,5 kilograme de inflorescențe de canabis”, au precizat anchetatorii.

Cei doi cetăţeni spanioli, arestaţi preventiv


Tot pe 26 martie, procuririi DIICOT au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a celor doi suspecţi. Aceştia sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Ulterior, pe 28 martie, inculpaţii au fost duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpaţilor pe o perioadă de 30 de zile. Hotărârea instanţei nu este definitivă şi a fost deja contestată la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS