4.4 C
Craiova
vineri, 21 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăEvenimentUnii români vin în țară doar ca să se vaccineze

Unii români vin în țară doar ca să se vaccineze

Unii români din străinătate vin în țară doar ca să se vaccineze anti-COVID, a declarat secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Oana Ursache. Un prim centru de vaccinare va fi deschis în Vama Nădlac II, însă nu se știe când va fi funcțional.

„Am fost la Nădlac să văd locul în care va fi amplasat primul centru de vaccinare al diasporei într-o vamă, Nădlac II fiind punctul de trecere al frontierei cel mai aglomerat, cel mai tranzitat de către diasporă. 4000 de români au tranzitat această vamă în ultimele 24 de ore, 600 dintre ei au primit carantinare obigatorie.

Am primit solicitări încă de acum 2 luni de la diasporă, în general, prin care se solicita un centru de vaccinare în Aeroportul Otopeni, majoritatea cereau această opţiune. Noi am devenit portavocea lor şi am contactat autorităţile responsabile de această înfiinţare a centrelor în aeroporturi şi în vămi”, a declarat Oana Ursache, citată de Hotnews.

Ea a mai spus că unii români vin în ţară doar să se vaccineze. Potrivit acesteia, cei mai mulţi români vin să se vaccineze în ţară din Austria şi din sudul Germaniei.

„Înţeleg că DSP Arad a avut o iniţiativă proprie, au deja containere care aşteaptă să fie transportate în vamă. Amplasarea lor se va face înainte de efectuarea vămii propriu-zise pentru că unii dintre ei nici nu vor să intre în ţară, vor doar să vină, să se vaccineze şi să se întoarcă. Sunt nişte containere mai speciale care au şi aer condiţionat”, a afirmat secretarul de stat.

Deocamdată nu se cunoaşte exact când va fi funcţional acest centru de vaccinare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Focar COVID la o secție din cadrul Spitalului Județean...

La Secția Medicină Internă I, din cadrul Spitalului Județean...

ȘTIRI GdS