10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAtac armat într-o școală din Rusia. 11 oameni au murit

Atac armat într-o școală din Rusia. 11 oameni au murit

11 oameni au fost uciși și patru sunt spitalizați după un atac armat într-o școală din orașul rus Kazan, a informat agenția de știri RIA, citând ministerul serviciilor de urgență, potrivit RTE.

Au existat rapoarte contradictorii cu privire la situație.Unele agenții de știri rusești au raportat că doi adolescenți înarmați au fost implicați, iar alții spun că doar unul.

RIA a declarat că un om înarmat a fost reținut și a spus că s-a auzit o explozie la școală.

Președintele Tatarstanului, Rustam Minnikhanov, a fost la fața locului, au raportat agențiile. Imaginile difuzate la televiziunea de stat de la fața locului arătau zeci de oameni în afara școlii cu servicii de pompieri și vehicule de poliție care străbăteau străzile din apropiere.

„Am fost la curs, am auzit mai întâi o explozie, apoi focuri de armă”, a spus un profesor. O altă sursă citată de agenția RIA Novosti a declarat că a auzit o explozie și că ar putea vedea fum ridicându-se din clădire. Poliția face cercetări la fața locului.

Rusia are relativ puține atacuri armate în școli din cauza securității din unitățile de învățământ și a dificultății de a cumpăra arme de foc în mod legal.

În noiembrie 2019, un tânăr de 19 ani din orașul Blagoveshchensk din extremul estic a deschis focul și a ucis un coleg de clasă și a rănit alte trei persoane înainte de a se împușca. În octombrie 2018, un adolescent înarmat a ucis 20 de persoane la colegiul tehnic Kerch din Crimeea, peninsula Rusia anexată de Ucraina în 2014.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS