22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCel puţin 36 de morţi şi zeci de răniţi în urma deraierii unui tren

Cel puţin 36 de morţi şi zeci de răniţi în urma deraierii unui tren

Cel puţin 36 de persoane au decedat și 72 au fost rănite în urma deraierii unui tren aglomerat, vineri dimineață, într-un tunel din estul Taiwanului, potrivit Agerpres.

Poliţia a informat despre 36 de pasageri „în stop cardiac înainte de a fi duşi la spital” – termen utilizat pentru a desemna o persoană care nu prezintă niciun semn de viaţă – şi despre alte 72 care sunt în continuare prinse între vagoane, în timp ce 61 de oameni au fost transportaţi la spital.

350 de pasageri se aflau în tren

În tren se aflau circa 350 de pasageri. Președintele țării, Tsai Ing-wen, a declarat că un număr necunoscut de persoane sunt încă blocate în tren.

Patru vagoane au fost „grav avariate”

Autoritățile feroviare au precizat că salvatorii încearcă să ajute pasagerii din patru vagoane „grav avariate” din tunel.

Presa locală relatează că accidentul feroviar a avut loc după ce un vehicul de întreținere a ajuns pe calea de rulare a trenului.

Pare a fi cel mai grav accident feroviar din Taiwan din ultimele decenii

Potrivit BBC, acesta pare a fi cel mai grav accident feroviar din Taiwan din ultimele decenii. În 2018, 18 oameni au murit după o deraiere, iar în 1991 au decedat 30 de oameni după ce două trenuri s-au ciocnit. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS