21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentRecord de acuzații pentru o angajată a CARP

Record de acuzații pentru o angajată a CARP

O angajată a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Suceava a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava. Aceasta este acuzată de peste 1.000 de fapte de delapidare și 1.900 de falsuri în înscrisuri.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, din luna mai 2005 inculpata a preluat gestiunea unui punct de lucru al CARP din zona rurală a județului Suceava. În această calitate avea acces la baza de date și la datele personale ale clienților, activitatea sa infracțională fiind realizată prin folosirea datelor de identificare a 366 persoane, potrivit HotNews.

Și-a însușit din gestiune suma de 1,6 milioane de lei

În perioada 25 mai 2006 – 7 august 2015, inculpata și-a însușit din gestiune suma de 1,6 milioane de lei. Potrivit procurorilor, banii au fost însușiți prin întocmirea în fals de adeverinţe de venit; contracte de împrumut și dispoziții de plată în numele unor membri ai casei de ajutor; prin nedepunerea la CARP Suceava a sumelor încasate de la membri cu titlu de cotizație sau rată împrumut; prin retragerea din cotizațiile membrilor a unor sume de bani fără acordul acestora sau prin falsificarea chitanțelor de depunere a diferitelor sume cu titlu de cotizații la rata împrumut.

Din prejudiciul total a fost recuperată suma de aproape 456.000 de lei

Din prejudiciul total a fost recuperată suma de aproape 456.000 de lei, pentru diferență fiind instituit sechestrul asigurator asupra tuturor bunurilor mobile și imobile aflate în patrimoniul inculpatei.

Au fost identificate și ridicate în original un număr de 1887 înscrisuri falsificate

„Au fost identificate și ridicate în original un număr de 1887 înscrisuri falsificate, respectiv contracte de împrumut, chitanțe, adeverințe, dispoziții de plată și cereri de restituire, prin rechizitoriu solicitându-se instanței de judecată a se pronunța cu privire la desființarea acestora.

Se evidențiază caracterul complex al cauzei generat de perioada extinsă în care a fost desfășurată activitatea infracțională (25.05.2006 – 07.08.2015), numărul foarte mare al persoanelor audiate în cauză – 398, al actelor materiale – 1017, respectiv 1900, impunându-se verificarea și analizarea fiecărui înscris ridicat, precum și de valoarea ridicată a prejudiciului produs -1.617.751,23 lei”, au arătat procurorii.

Conform acestora, autoritățile au fost sesizate de una din persoanele fizice păgubite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS