3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentŞoferul acuzat că a ucis în bătaie un pieton, tot sub control judiciar

Şoferul acuzat că a ucis în bătaie un pieton, tot sub control judiciar

Instanţele din Craiova au dispus prelungirea controlului judiciar faţă de un craiovean de 31 de ani, judecat pentru loviri cauzatoare de moarte. Inculpatul este acuzat că a bătut un bărbat de 41 de ani, din Grădinile, Olt. Victima a decedat după câteva zile, la un spital din București. Incidentul a avut loc în decembrie 2019, în Craiova.

Altercaţia în urma căreia bărbatul de 41 de ani și-a pierdut viața a avut loc în decembrie 2019, pe strada Doljului din Craiova. Victima locuia în Italia, iar înainte de Crăciun venise în România pentru a petrece sărbătorile de iarnă. Procurorii spun că, pe 21 decembrie, bărbatul a mers la o întâlnire cu foştii colegi de la Liceul Militar. Întâlnirea a avut loc la un bar din Craiova. Câteva ore mai târziu era bătut de un șofer, pe strada Doljului.

„În jurul orei 2.30, victima P.G., aflată în stare de ebrietate, se deplasa pe carosabil, pe strada Doljului din municipiul Craiova în direcţia străzii 1 Decembrie 1918 (…). Conducătorii autoturismelor care se deplasau pe strada Doljului au observat că victima era sub influenţa băuturilor alcoolice, fapt pentru care reduceau viteza şi treceau pe lângă aceasta pentru a evita un eventual accident rutier. În jurul orelor 2.34, victima a blocat calea de rulare a autoturismului marca BMW, condus de inculpatul P.I. Inculpatul a trecut cu autoturismul pe lângă P.G. şi după ce a mai parcurs câţiva metri a oprit. Victima a mers la portiera stângă, unde a avut o discuţie contradictorie cu inculpatul“, au susţinut anchetatorii.

Victima a decedat după câteva zile

Anchetatorii au mai stabilit că, în urma loviturilor, victima a căzut și s-a lovit cu capul de asfalt.

„În momentul în care a ajuns în apropierea victimei a lovit-o pe aceasta cu pumnul mâinii stângi în zona obrazului drept. După recepţionarea loviturii, victima s-a retras către mijlocul şoselei, fiind urmărită de către inculpat, între ei fiind interpus martorul A.C. În timp ce victima se retrăgea, martorul A.C. s-a îndepărtat puţin de P.G. întrucât a observat că inculpatul avea cuţit în mână, aspect de care acesta a profitat şi a lovit victima cu pumnul stâng în zona obrazului drept. În urma loviturii recepţionate, victima a căzut şi s-a lovit cu capul de asfalt, iar apoi inculpatul a mai lovit-o de trei ori cu piciorul stâng în zona toracică“, au mai precizat anchetatorii.

Bărbatul de 41 de ani a decedat în dimineaţa zilei de 28 decembrie, la Spitalul „Bagdasar Arseni“ din Bucureşti.

Sub control judiciar de aproape un an

Craioveanul de 31 de ani a fost arestat preventiv pe 23 decembrie 2019. A stat după gratii până în martie, anul trecut, când Curtea de Apel Craiova a dispus plasarea sub control judiciar a inculpatului.
Între timp, în iunie 2020, procurorii doljeni au dispus trimiterea în judecată a inculpatului. Acesta este acuzat de loviri cauzatoare de moarte.

Din martie 2020, instanţele de judecată au menţinut măsura controlului judiciar faţă de inculpat. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi pe 10 februarie.

„Menţine ca fiind temeinică şi legală măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul P.I., prin încheierea nr. 46/20.03.2020 pronunţată de către Curtea de apel Craiova. Respinge cererea formulată de inculpat, de revocare a măsurii controlului judiciar, ca neîntemeiată”, a dispus Tribunalul Dolj.

Hotărârea instanţei a fost contestată la Curtea de Apel Craiova. Săptămâna trecută, instanţa a respins ca nefondată acţiunea inculpatului. În urma acestei hotărâri, craioveanul de 31 de ani va fi judecat în continuare sub control judiciar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS