10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentŞoferul care a bătut un pieton, sub control judiciar

Şoferul care a bătut un pieton, sub control judiciar

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus plasarea sub control judiciar a unui craiovean de 31 de ani. Acesta este acuzat că a bătut un pieton, care a decedat în urma loviturilor primite. Craioveanul de 31 de ani a fost arestat preventiv pe 23 decembrie.


Incidentul în urma căruia un bărbat de 41 de ani și-a pierdut viața a avut loc în noaptea de 21 spre 22 decembrie, pe strada Doljului din Craiova. Oamenii legii au stabilit atunci că bărbatul de 41 de ani a fost bătut de un șofer, un craiovean de 31 de ani.

„Poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Craiova au reţinut, duminică, un bărbat, de 31 de ani, din municipiu. Acesta este bănuit de săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală. Oamenii legii au stabilit că, în noaptea de 21 spre 22 decembrie, ar fi condus un autoturism pe strada Doljului, din Craiova. Pe partea carosabilă ar fi pătruns un bărbat, de 41 de ani, din comuna Grădinile, judeţul Olt, care s-ar fi aflat în stare de ebrietate. Conducătorul autoturismului a coborât şi i-ar fi aplicat bărbatului băut mai multe lovituri cu pumnii în zona feței, după care a părăsit zona“, au precizat atunci reprezentanţii IPJ Dolj.

Victima agresiunii este Grigore Popescu, de 41 de ani, care locuia în Italia, la Palau. În decembrie, a venit în România pentru a petrece sărbătorile de iarnă.

Şoferul care a bătut un pieton, sub control judiciar

Craioveanul de 31 de ani a fost arestat preventiv pe 23 decembrie. Mandatul de arestare a fost emis de Judecătoria Craiova, pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală.

După decesul victimei, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Ulterior, anchetatorii au cerut și obținut prelungirea mandatului de arestare. Același lucru s-a întâmplat și pe 16 martie. Tribunalul Dolj a admis solicitarea procurorilor și a dispus prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare. Hotărârea instanței a fost contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova. Vineri, instanța a dispus plasarea sub control judiciar a inculpatului.

„Admite contestaţia formulată de inculpatul Pîrvu Ionuţ Alexandru (…). Înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatului Pîrvu Ionuţ Alexandru cu măsura controlului judiciar, începând cu data de 20.03.2020 până la 18.04.2020 inclusiv“, a dispus instanța.

Hotărârea Curții de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS