19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentInundații grave în Germania și Franța

Inundații grave în Germania și Franța

În Franța și Germania s-au produs inundații grave , iar meteorologii nu vin cu vești bune.

În multe localități aflate de-a lungul Rinului, oamenii așteaptă cu sufletul la gură informațiile de la autorități și se pregătesc de evacuare dacă ploile nu se opresc.

În vestul Germaniei, Rinul rămâne revărsat de-a lungul mai multor oraşe mari, printre care Koln. În timp ce în localități mai mici apele au intrat în curţi şi în case. Unii oameni se pregătesc pentru ce este mai rău şi se tem că vor fi nevoiți să-şi facă bagajele şi să fugă din calea puhoaielor. Totul din cauza topirii rapide a zăpezii.

Şi în Franța sunt probleme. La Paris este alertă de inundaţii după ce Sena, umflată de ploile puternice din ultimele zile, a inundat cheiurile. Nivelul apei a depăşit 4 metri şi ar putea să mai crească până vineri. Maximul prognozat, 4 metri și 35 de centimetri, ar fi totuşi inferior recordului din 2016 – peste 4 metri şi 80 de centimetri.

Inundaţii de amploare s-au înregistrat şi în provincia Izmir, din Turcia. O persoană a murit şi alta este de negasit după ce maşina în care se aflau a fost luată de o viitură. Potrivit autorităţilor locale, cantitatea precipitațiilor căzute în regiune în zece ore a depășit media pentru întreaga lună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS