1 C
Craiova
joi, 25 februarie, 2021
Știri de ultima oră Eveniment La un pas de moarte după ce a băut prea multă apă ca să scape de COVID

La un pas de moarte după ce a băut prea multă apă ca să scape de COVID

Un bărbat din Anglia, funcționar public, a fost la un pas de moarte după ce a băut cinci litri de apă pe zi, fiind convins că va scăpa de COVID, scrie Daily Mail. 

Luke Williamson, în vârstă de 34 de ani, din Patchway, Bristol, a eliminat aproape tot sodiul din corpul său, acumuland prea multe lichide fapt ce ar fi putut să îi fie fatal.

El a crezut că suferă de Covid-19 în timpul primului lockdown, așa că a început să bea dublul cantității zilnice recomandate de apă.

Dar volumul crescut de lichid a dus la o intoxicație cu apă, ceea ce înseamnă că nivelul de sare al corpului său a devenit periculos de scăzut.

Serviciul Național de Sănătate (NHS) i-a sfătuit pe cei care au fost testați pozitiv pentru Covid să bea multă apă pentru a evita deshidratarea, dar această metodă nu este o modalitate eficientă de a ajuta la prevenirea virusului.


Luke crede că reacțiile rapide ale soției sale Laura, în vârstă de 39 de ani, i-au salvat viața în timpul incidentului. Ea a vorbit cu el prin ușa băii pentru a-l ține conștient până la sosirea paramedicilor.

Luke a spus: „Dacă nu ar fi ea, nu aș fi aici. A rămas calmă, a sunat la ambulanță și a stat cu mine până la capăt”.

Laura a adăugat: „A fost foarte bolnav timp de o săptămână și a fost sfătuit să bea multe lichide. S-a urcat să facă o baie într-o noapte și, următorul lucru pe care l-am auzit, a fost un bubuitură uriașă”.

Medicii consideră că a făcut o criză. Acest lucru s-a datorită nivelului ridicat de lichide din corp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Un pieton a ajuns la spital în urma unui...

În această dimineață un pieton a ajuns la spital...

ȘTIRI GdS

Doljul pe harta mamelor minore din România

De mai bine de zece ani, România se află în topul ţărilor UE la numărul mamelor minore – peste 18.000. Mai rău decât noi...

A început vaccinarea profesorilor din Dolj

Ieri a început vaccinarea cadrelor didactice din judeţul Dolj. Ieri a fost prima zi de vaccinare în centrul special deschis în Craiova special pentru...

Dr. Mihaela Gheonea, despre experienţa naşterii la SCJU Craiova...

La un an de la apariţia primului pacient confirmat cu coronavirus în România, epidemia Covid este în continuare centrul de gravitaţie al realităţii noastre....

Mai puține nașteri în Craiova în 2020, dar mai...

Anul trecut a fost anul cu cele mai puține nașteri din 1967 până în prezent. Potrivit Institutului Național de Statistică, s-au născut 163 de...

Cu ce bani a pornit în 2021 Consiliul Judeţean...

Consiliul Judeţean Dolj are la dispoziţie în 2021 peste 110 milioane de lei, bani care vor merge strict către proiectele cu fonduri europene demarate în anii anteriori.

A fost desemnat câștigătorul pentru lotul 4 al Drumului...

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că a fost desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția lotului 4 al Drumului Expres...