8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentLa un pas de moarte după ce a băut prea multă apă ca să scape de COVID

La un pas de moarte după ce a băut prea multă apă ca să scape de COVID

Un bărbat din Anglia, funcționar public, a fost la un pas de moarte după ce a băut cinci litri de apă pe zi, fiind convins că va scăpa de COVID, scrie Daily Mail. 

Luke Williamson, în vârstă de 34 de ani, din Patchway, Bristol, a eliminat aproape tot sodiul din corpul său, acumuland prea multe lichide fapt ce ar fi putut să îi fie fatal.

El a crezut că suferă de Covid-19 în timpul primului lockdown, așa că a început să bea dublul cantității zilnice recomandate de apă.

Dar volumul crescut de lichid a dus la o intoxicație cu apă, ceea ce înseamnă că nivelul de sare al corpului său a devenit periculos de scăzut.

Serviciul Național de Sănătate (NHS) i-a sfătuit pe cei care au fost testați pozitiv pentru Covid să bea multă apă pentru a evita deshidratarea, dar această metodă nu este o modalitate eficientă de a ajuta la prevenirea virusului.


Luke crede că reacțiile rapide ale soției sale Laura, în vârstă de 39 de ani, i-au salvat viața în timpul incidentului. Ea a vorbit cu el prin ușa băii pentru a-l ține conștient până la sosirea paramedicilor.

Luke a spus: „Dacă nu ar fi ea, nu aș fi aici. A rămas calmă, a sunat la ambulanță și a stat cu mine până la capăt”.

Laura a adăugat: „A fost foarte bolnav timp de o săptămână și a fost sfătuit să bea multe lichide. S-a urcat să facă o baie într-o noapte și, următorul lucru pe care l-am auzit, a fost un bubuitură uriașă”.

Medicii consideră că a făcut o criză. Acest lucru s-a datorită nivelului ridicat de lichide din corp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS