10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTrimiși în judecată pentru evaziune fiscală. Prejudiciu de peste 600.000 de lei

Trimiși în judecată pentru evaziune fiscală. Prejudiciu de peste 600.000 de lei

Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au încheiat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate, a doi inculpați, sub aspectul comiterii infracțiunii de evaziune fiscală (12 acte materiale), respectiv complicitate la această infracțiune.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că,  președintele  consiliului de administrație al unei societății comerciale, în perioada mai 2011 – martie 2012, la diferite intervale de timp, dar în baza aceleiași rezoluții infracționale, a înregistrat în contabilitatea societății  (în registrul jurnal și în jurnalul pentru cumpărări), în registrul de evidență fiscală și în declarațiile fiscale, un număr de 7 facturi fiscale fictive în valoare totală de 1,884,963.99 lei, reprezentând achiziții nereale de servicii și lucrări de construcții, fapt care a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma de 608,052.90 de lei. La săvârșirea acestor fapte a fost ajutat de către persoana responsabilă cu ținerea contabilității societății.

Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală Juridică s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 608.052,90 lei, reprezentând debit principal, la care se adaugă accesoriile fiscale. Prejudiciul reprezentând debit principal a fost achitat de către societate.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Tribunalului București, spre soluționare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS