14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentNouă deținuți din Penitenciarul Târgu Jiu, depistați cu COVID 19

Nouă deținuți din Penitenciarul Târgu Jiu, depistați cu COVID 19

Nouă deținuți din Penitenciarul Târgu Jiu au fost depistați cu coronavirus. Inițial, un deținut a prezentat simptome de coronavirus. În urma testului, a fost confirmat pozitiv.

Direcția de Sănătate Publică Gorj a realizat o anchetă epidemiologică la Penitenciar. S-a dispus testarea a 9 deținuți, iar pentru 8 dintre aceștia testele au fost pozitive. Deținuții infectați au fost transferați la Penitenciarul-Spital Jilava din București, pentru tratament.

„Starea de sănătate a persoanelor indicate este bună, iar restul efectivului de deţinuţi este permanent monitorizat de personalul medical.
Activităţile specifice locului de deţinere se desfăşoară fără disfuncţionalităţi şi, prin măsurile de informare/consiliere a persoanelor custodiate, este asigurat un climat carceral optim.
Unitatea dispune de baza materială destinată protecţiei individuale şi igienizării spaţiilor şi continuă aplicarea prevederilor interne pe linie de prevenţie şi intervenţie, precum şi recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Gorj”, transmite Penitenciarul Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS