2.4 C
Craiova
luni, 30 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Un jurnalist olandez a pătruns în videoconferința secretă a miniștrilor UE ai Apărării

Un jurnalist olandez a pătruns în videoconferința secretă a miniștrilor UE ai Apărării

-

Daniël Verlaan, un jurnalist olandez a demonstrat că oricine poate să intre într-o videoconferinţă, chiar dacă este secretă şi susţinută “la nivel înalt”.

Profitând de o gafă de securitate a unuia dintre participanţi, tânărul a făcut cunoştinţă, în direct, cu miniștrii europeni ai Apărării. “Cineva a intrat peste noi şi trebuie să-l oprim. Cine eşti tu?”.

Tânărul a reuşit să pună la cale toată acţiunea după ce a văzut pe internet o fotografie, postată chiar de ministrul olandez al Apărării.

Imaginea îl prezenta pe oficial, în timp ce participa la videoconferință. În imagine erau vizibile 5 din cele 6 cifre ale codului de acces. După câteva încercări, jurnalistul a reuşit să îl descifreze pe de-a-ntregul, şi aşa a putut să le facă cu mâna, în direct, miniştrilor europeni ai Apărării.

– Salut! Ce faci?
– Eu fac bine. Tu?
– Știi că ai intrat într-o conferință secretă?
– Da, da. Îmi pare rău. Sunt un jurnalist din Olanda. Îmi cer scuze că v-am întrerupt conferinţa. Mă voi deconecta. Vă mulţumesc!
”.

Incidentul a avut totuși un prim efect: premierul olandez a cerut guvernului să consolideze securitatea digitală.

Mark Rutte, premierul olandez: “Această întâmplare ne-a arătat cât de atent trebuie să fim postările pe Twitter legate de întâlnirile de lucru. Ministrul Ank Bijleveld realizează abia acum acest lucru. Astfel de fapte ne arată cât de atenţi trebuie să fim în legătură cu securitatea cibernetică. Cândva şi eu postam imagini de acest fel de la întâlniri, dar acesta este un avertisment clar care ne arată cât de periculoase sunt astfel de lucruri”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ce amendă a primit o craioveancă după ce s-a...

S-a certat cu prietenul și a sunat la 112. Asta a făcut o craioveancă de 29 de ani. Femeia s-a răzgândit imediat, însă polițiștii au depistat-o și au amendat-o.

ȘTIRI GdS

Au trecut peste eșecul cu Steaua. SCMU Craiova, victorie...

Eșecul de sâmbătă, cu Steaua (2-3), se pare că nu i-a afectat prea mult pe voleibaliștii Craiovei. Trupa lui Dan Pascu a...

Haţegan va arbitra partida Şahtior Doneţk – Real Madrid,...

Arbitrul Ovidiu Haţegan va conduce meciul dintre Şahtior Doneţk şi Real Madrid, care va avea loc marţi, de la ora 19.55, pe...

Ce amendă a primit o craioveancă după ce s-a...

S-a certat cu prietenul și a sunat la 112. Asta a făcut o craioveancă de 29 de ani. Femeia s-a răzgândit imediat, însă polițiștii au depistat-o și au amendat-o.

Ludovic Orban: Pensiile speciale pentru aleşii locali vor fi...

Premierul Ludovic Orban spune că pensiile speciale pentru aleşii locali vor fi din nou amânate.

Gorjul rămâne „verde“ la rata de infectare cu Covid-19....

Gorjul rămâne „verde“ la rata de infectare cu Covid-19, potrivit raportării transmise, duminică, de Grupul de Comunicare Strategică.

Pieton accidentat mortal pe Centura de Nord a Craiovei

Pieton accidentat mortal pe Centura de Nord a Craiovei. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.