2.6 C
Craiova
duminică, 29 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Mehedinți: Incendiu la o gospodărie din Jiana

Mehedinți: Incendiu la o gospodărie din Jiana

-

Pompierii mehedinteni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, în localitatea Dănceu din comuna Jiana.

La locul evenimentului, au fost mobilizate, de urgență, trei echipaje de pompieri din cadrul Stației Vânju Mare cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.
La sosirea salvatorilor, incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă, la o anexă gospodărească și o casă de locuit. Paramedicii SMURD au acordat primul-ajutor unui bărbat, în vârstă de circa 60 de ani, care a suferit arsuri superficiale la nivelul mâinilor și feței, ulterior fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Pompierii au reușit să stingă incendiul în limitele găsite, împiedicând extinderea flăcărilor la intreaga construcție.
Timp de două ore, aceștia au acționat pentru stingerea incendiului, care a cuprins locuința, pe o suprafață de circa 80 de metri pătrați.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de verificarea etanșeității buteliei cu flacără deschisă.

Sfaturile pompierilor

Pompierii mehedinți fac o serie de recomandări:

  • se interzice folosirea buteliilor de aragaz fără regulatori (ceasuri) de presiune, cu garnituri deteriorate ori cu furtunuri de cauciuc fisurate sau lărgite la capete;
  • se interzice aşezarea sau păstrarea buteliilor în apropierea oricăror surse de căldură ori sub acţiunea directă a razelor solare;
  • de interzice încălzirea buteliilor ori folosirea acestora în poziţie culcată, răsturnată sau înclinată;
  • se interzice trecerea gazului din butelie în orice alte recipiente sau folosirea de butelii improvizate.
  • la aprinderea focului, întotdeauna, trebuie aprins întâi chibritul şi apoi manevrat robinetul de alimentare cu gaz.

Buteliile de aragaz se achiziționează doar de la comercianti autorizati, fiind interzisă încărcarea acestora de la stațiile g.p.l. tip SKID, al căror gaz se utilizează, exclusiv, pt alimentarea autovehiculelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ce amendă a primit o craioveancă după ce s-a...

S-a certat cu prietenul și a sunat la 112. Asta a făcut o craioveancă de 29 de ani. Femeia s-a răzgândit imediat, însă polițiștii au depistat-o și au amendat-o.

ȘTIRI GdS

Au trecut peste eșecul cu Steaua. SCMU Craiova, victorie...

Eșecul de sâmbătă, cu Steaua (2-3), se pare că nu i-a afectat prea mult pe voleibaliștii Craiovei. Trupa lui Dan Pascu a...

Haţegan va arbitra partida Şahtior Doneţk – Real Madrid,...

Arbitrul Ovidiu Haţegan va conduce meciul dintre Şahtior Doneţk şi Real Madrid, care va avea loc marţi, de la ora 19.55, pe...

Ce amendă a primit o craioveancă după ce s-a...

S-a certat cu prietenul și a sunat la 112. Asta a făcut o craioveancă de 29 de ani. Femeia s-a răzgândit imediat, însă polițiștii au depistat-o și au amendat-o.

Ludovic Orban: Pensiile speciale pentru aleşii locali vor fi...

Premierul Ludovic Orban spune că pensiile speciale pentru aleşii locali vor fi din nou amânate.

Gorjul rămâne „verde“ la rata de infectare cu Covid-19....

Gorjul rămâne „verde“ la rata de infectare cu Covid-19, potrivit raportării transmise, duminică, de Grupul de Comunicare Strategică.

Pieton accidentat mortal pe Centura de Nord a Craiovei

Pieton accidentat mortal pe Centura de Nord a Craiovei. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.