10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFace puşcărie după ce a ameninţat poliţiştii locali cu o furcă

Face puşcărie după ce a ameninţat poliţiştii locali cu o furcă

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât să condamne la doi ani şi opt luni de închisoare un bărbat de 51 de ani, din Băileşti. Inculpatul a fost acuzat că a făcut scandal şi a ameninţat cu o furcă doi poliţişti locali din localitate. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă. Marţi, bărbatul a fost ridicat de poliţişti şi dus în penitenciar.

Acest dosar de ultraj a fost instrumentat de procurorii din Băileşti. Anchetatorii au reţinut că incidentul a avut loc în dimineaţa zilei de 7 august 2016, în piaţa municipiului Băileşti.

Scandalul a început după ce inculpatul a intrat cu căruţa într-o zonă pietonală.
„La un moment dat și-a făcut apariția, cu un atelaj hipo, inculpatul S.R., care a ocolit o barieră și a trecut peste bordura de pe marginea părții carosabile, cu scopul de a ajunge la sectorul lactate.
Cei doi polițiști locali au strigat la inculpat să oprească, întrucât nu are voie cu atelajul hipo în zona pietonală(…).

În momentul în care cei doi polițiști locali s-au deplasat către S.R., solicitându-i să părăsească zona pietonală și să se deplaseze în zona prevăzută pentru vehicule, acesta din urmă a început să se manifeste violent. A luat din căruță o furcă și le-a adresat celor doi polițiști locali injurii și amenințări: „o să bag furca în voi, o să vă omor”. De teamă, cei doi polițiști locali s-au retras puțin în spate. Agentul D.C. a scos spray-ul lacrimogen, în timp ce agentul M.M. a pus mâna pe arma din dotare”, au precizat anchetatorii.

Furca a ajuns la poliţişti

Anchetatorii au mai susţinut că inculpatul a ameninţat poliţiştii locali şi cu o scândură.
„La un moment dat, inculpatul S.R. a lăsat furca în căruță, și a luat o scândură, amenințându-i din nou pe cei doi polițiști: „vă arăt eu vouă , vă omor”. În acel moment au intervenit martorele(…) care l-au prins în brațe pe inculpatul S.R., pentru a-l liniști, întrucât îl cunoșteau ca fiind o persoană violentă. Profitând de acest moment, agentul de poliție locală D.C. a luat din căruță furca folosită anterior de către inculpatul S.R., obiect care a fost predat, ulterior, organelor de anchetă”, au mai explicat procurorii.
În final, inculpatul a urcat în căruţă şi a ieşit din piaţă pe unde a intrat.

Face puşcărie pentru ultraj

Doljeanul de 51 de ani a fost trimis în judecată în februarie 2019. Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Băileşti, instanţă care s-a pronunţat în ianuarie, anul acesta. Inculpatul a fost condamnat la câte un an de închisoare pentru două infracţiuni de ultraj. Pedepsele au fost contopite cu una mai veche, de doi ani de închisoare pentru furt calificat. În final, bărbatul a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare. Din pedeapsa primită se scade perioada executată deja (iunie 2017-ianuarie 2019).
A urmat apelul, iar pe 3 noiembrie, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova s-a pronunţat. Instanţa a hotărât să menţină sentinţa Judecătoriei Băileşti. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

A ajuns în penitenciar

Tot pe 3 noiembrie, bărbatul a fost ridicat de poliţişti şi dus în penitenciar.
„Polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Băileşti, împreună cu lucrătorii Secției Poliție Rast, au depistat pe raza municipiului Băilești un bărbat de 51 de ani, din localitate. Faţă de acesta, instanța de judecată a emis un mandat de 2 ani şi 8 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de ultraj. Cel în cauză a fost încarcerat în penitenciar”, au precizat poliţiştii doljeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS