10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentProfesoară care predă la două școli din Oradea, cercetată penal pentru că nu poartă mască la ore

Profesoară care predă la două școli din Oradea, cercetată penal pentru că nu poartă mască la ore

O profesoară care predă la două școli din Oradea este cercetată de procurori pentru că nu poartă mască la ore. Aceasta este acuzată că a instigat să nu poarte mască și alți dascăli și părinți, potrivit HotNews.

Pe numele profesoarei a fost deschis dosar penal pentru infracțiunile de zădărnicire a combaterii bolilor, nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă şi abuz în serviciu, potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Procurorii spun, într-un comunicat de presă transmis astăzi, că de la începutul anului şcolar, respectiv din 1 septembrie, profesoara, titular la Şcoala Gimnazială nr.1 Bulz, care predă și la Şcoala Gimnazială Dacia din Oradea, nu a purtat mască de protecţie. Aceteia i-a fost atrasă atenţia în repetate rânduri, fără a se conforma.

A instigat şi alte cadre didactice şi părinţi să nu poarte mască

Conform sursei citate, profesoara a instigat şi alte cadre didactice şi părinţi să nu poarte mască și să îi lase pe copii fără mască la orele ei.

Inspectoratul Şcolar Judeţean a reclamat-o procurorilor pe profesoara de limba engleză încă din luna septembrie, la scurt timp de la debutul anului şcolar, scrie eBihoreanul. Între timp, femeia a participat şi la protestele împotriva purtării măştilor de protecţie organizate în Oradea.

Nu este singurul cadru didactic din Oradea cercetat penal după ce și-a îndemnat elevii să nu poarte mască

Nu este singurul cadru didactic din Oradea cercetat penal după ce și-a îndemnat elevii să nu poarte mască de protecție. Un profesor de Lupte de la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” din Oradea s-a filmat pe el și pe elevii săi, în sala de clasă, cu măști de clovn, și a pledat pentru proteste față de purtarea măștilor și măsurile luate de guvern pentru limitarea răspândirii coronavirusului în școli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS