12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentGermania întăreşte controalele la frontiera cu Austria, după atacurile din Viena

Germania întăreşte controalele la frontiera cu Austria, după atacurile din Viena

Germania a anunțat că întăreşte controalele la frontiera cu Austria, după atacurile de luni seară din Viena.

Poliţia din Germania a luat această decizie având în vedere că în Austria forţele de ordine încă îi caută pe suspecţi, potrivit thelocal.com.

Cel puţin 4 persoane au fost ucise de atacatori, iar peste 15 au fost rănite. 7 oameni sunt acum în stare gravă la spital.

Unul dintre făptașii suspectați, identificat ca simpatizant al grupului Statului Islamic, a fost împușcat de polițiști în urma atacului de marți seară din capitala Austriei.

Poliția din Austria este în legătură cu ofițerii federali din Germania. Controlul strâns la granița dintre Germania și Austria este acum o „prioritate tactică” pentru forța de poliție federală, a declarat un purtător de cuvânt al poliției federale germane pentru agenția de presă AFP. Cancelarul german Angela Merkel a condamnat împușcăturile, spunând: „teroarea islamistă este dușmanul nostru comun”. „Lupta împotriva acestor asasini și a celor care îi instigă este lupta noastră comună”, a spus purtătorul de cuvânt al lui Merkel, adăugând că sunt „solidari” cu Austria.

Primele focuri de foc au fost făcute la scurt timp după ora 20.00 în apropierea stației de metrou Schwedenplatz din Viena. După aceea, au fost trase focuri în alte cinci locații din oraș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS