10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaProfesor decapitat lângă Paris, după ce le-ar fi arătat elevilor caricaturi cu Mahomed.

Profesor decapitat lângă Paris, după ce le-ar fi arătat elevilor caricaturi cu Mahomed.

Un profesor francez care le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed a fost decapitat vineri, în apropiere de Paris. Ulterior, atacatorul său a fost împuşcat mortal de poliţie.

Persoana decapitată era profesor de istorie în Conflans Sainte-Honorine, în regiunea pariziană. Profesorul a fost ucis nu departe de colegiul în care lucra.

Suspectul a fost împușcat mortal

Poliţiştii din brigada anti-criminalitate din Conflans Saint-Honorine, localitate aflată la la circa 50 km nord-vest de Paris, au fost chemaţi pentru un individ suspect, aflat în apropierea unei unităţi şcolare. Poliţiştii au descoperit victima decapitată şi, la 200 de metri depărtare, în comunca Eragny, au încercat să reţină un bărbat care îi ameninţa cu o armă albă. Pentru că suspectul nu a dat curs somațiilor, polițiștii au tras asupra lui, rănindu-l grav. Presupusul atacator a murit la scurt timp în urma rănilor suferite.

Potrivit relatărilor presei, suspectul ar fi strigat „Allah Akbar” înainte de a fi ucis de poliție. Macron a calificat crima drept ”atac terorist islamist”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS