14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFranța: Percheziții la oficiali din sănătate, privind gestionarea crizei COVID

Franța: Percheziții la oficiali din sănătate, privind gestionarea crizei COVID

Mai multe percheziții au avut loc joi dimineață la domiciliul și biroul ministrului Sănătății, Olivier Veran, dar și la alți oficiali din cadrul ministerului, într-un dosar privind gestionarea crizei COVID-19. Perchezițiile au avut loc ca parte a unei anchete judiciare deschise de Curtea de Justiție a Republicii (CJR) privind gestionarea crizei coronavirusului, potrivit Le Figaro.

Alte percheziții au fost efectuate la directorul general al sănătății, Jérôme Salomon și la directorul general al sănătății publice din Franța, Geneviève Chêne. Aceste operațiuni au avut loc „fără dificultăți”, a declarat ministerul într-un comunicat. Din surse judiciare, această vastă operațiune se referă și la fostul prim-ministru Édouard Philippe, fostul ministru al sănătății Agnès Buzyn și fostul purtător de cuvânt al guvernului Sibeth Ndiaye.

În total, de la începutul crizei coronavirusului, 90 de plângeri împotriva miniștrilor au fost adresate CJR, singurul organism abilitat să judece membrii guvernului pentru exercitarea funcției lor. Doar nouă dintre acetea au fost considerate admisibile. Cei vizați sunt: Olivier Véran, Édouard Philippe, Agnès Buzyn sau Sibeth Ndiaye. Audierile reclamanților, inclusiv a reprezentanților grupului de medici C19, au început la începutul lunii septembrie. Aceștia critică în special „inconsecvența măsurilor” luate la vârful statului sau „lipsa de aplicare a recomandărilor OMS”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS