14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSubofiţer anchetat după ce şi-a bătut soţia gravidă în faţa copiilor

Subofiţer anchetat după ce şi-a bătut soţia gravidă în faţa copiilor

Un subofiţer din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani este anchetat de Parchetul Militar după ce şi-a bătut şi ameninţat, cu cuţitul, nevasta de 38 de ani gravidă în ultimul trimestru de sarcină. Scenele de coşmar au avut loc în timp ce în apartament se aflau şi cei trei copii ai familiei.

Din cele povestite de femeia în vârstă de 38 de ani, calvarul a început în urmă cu mai mult timp. În noaptea de duminică spre luni, însă. s-a petrecut un episod de o violenţă greu de imaginat. Duminică seară, femeia a fost agresată în propria locuinţă de către soţul său, care, din motive inexplicabile, a început să o lovească. Deşi este gravidă în ultimul trimestru de sarcină, femeia a reclamat că fost lovită, muşcată de o ureche şi, potrivit declaraţiilor ulterioare ale acesteia, ar fi fost supusă unor raporturi sexuale forţate, potrivit monitorulbt.

Scenele de coşmar au avut loc în timp ce în apartament se aflau şi cei trei copii ai familiei. Micuţii cu vârste de trei, patru şi şapte ani au fost alertaţi de ţipetele mamei din camera vecină. Speriaţi, aceştia au intervenit pentru a-şi opri tatăl. Reuşind să scape din mâinile soţului, femeia a apucat să sune la 112 pentru a cere ajutorul oamenilor legii.

Ulterior, însă, bărbatul a imobilizat-o şi a blocat uşa apartamentului. Când au ajuns la adresă, poliţiştii şi jandarmii au fost întâmpinaţi de refuzul bărbatului de a le deschide.

Uşă deschisă cu descarcerarea

Cum din interiorul apartamentului se auzeau strigăte de ajutor, iar cei trei copii plângeau, oamenii legii au cerut ajutorul colegilor de serviciu ai agresorului. Astfel, un echipaj de descarcerare s-a deplasat, în toiul nopţii, la adresa acestuia şi a spart uşa pentru a permite accesul poliţiştilor şi jandarmilor în interior.

Femeie ameninţată cu cuţitul la gât

Aflat în apartament, subofiţerul ISU a întrerupt curentul electric din casă, pentru a îngreuna intervenţia poliţiştilor. Acesta o ţinea pe femeie lângă el, cu un cuţit aproape de gât şi ameninţa că îi va face rău. Intrate în casă, echipele de intervenţie erau sub presiunea de a interveni rapid şi de a evita rănirea femeii, ameninţată de propriul soţ. Oamenii legii au reuşit să îi distragă atenţia bărbatului suficient de mult pentru a-l putea imobiliza.

Potrivit primelor informaţii oferite de reprezentanţii IPJ Botoşani, poliţiştii au intervenit folosind bastonul cu electroşocuri pentru imobilizarea acestuia, ulterior fiind condus la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor

Ordin de protecţie emis de poliţişti

Bărbatul nu consumase decât două beri, neavând ca „scuză” nici măcar faptul că era beat. Acesta a fost condus la Secţia de Psihiatrie pentru a fi examinat, însă medicii nu au decis internarea lui. Surprinzător este faptul că, deşi acţiunile sale ar fi impus reţinerea, poliţiştii nu au putut face acest lucru. Asta pentru că ancheta a fost preluată de un procuror militar, doar acesta putând dispune o astfel de măsură. Tot ce au putut să mai facă poliţiştii a fost să emită un ordin de protecţie provizoriu, pentru cinci zile.

Citeşte articolul întreg pe monitorulbt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS