12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPloi torențiale și inundații în Franța și Italia

Ploi torențiale și inundații în Franța și Italia

Cel putin 4 oameni au murit și 20 au fost dați dispăruți în urma inundațiilor de proporții din sud-estul Franței și nord-vestul Italiei. Furtuna Alex a adus vânt puternic și ploi torențiale, potrivit BBC.

Mai multe localități aflate la nord de Nisa, în Franța, au suferit daune grave din cauza inundațiilor și alunecărilor de teren, cu drumuri, poduri și case distruse. În nord-vestul Italiei, inundațiile au fost descrise ca fiind „istorice”. O secțiune a unui pod peste râul Sesia s-a prăbușit.

Premierul Jean Castex a trimis în zonă armata și a eliberat fonduri de urgență pentru a face față celor mai grave inundații de zeci de ani din sud-estul Franței. Până la 20 de persoane sunt dispărute sau nu s-au cazat la rude. „Sunt foarte mulți oameni despre care nu avem știri”, a spus Castex.

În Italia

În Italia, două persoane și-au pierdut viața. Un pompier de 53 de ani a murit în timpul unei operațiuni de salvare în valea râului Aosta. Un bărbat de 36 de ani, a cărui mașină a fost măturată de un râu din regiunea Piemont, și-a pierdut viața. Fratele său a reușit să iasă din mașină. O secțiune a unui pod cheie peste râul Sesia din provincia Vercelli din Piemont s-a prăbușit la scurt timp după ce a fost redeschisă sâmbătă după-amiază.

În restul Piemontului, mai multe sate au fost izolate, după ce ploile au făcut drumurile impracticabile. Situația de acolo a fost descrisă drept „extrem de critică” de către oficiali. Președintele Piemontului, Alberto Cirio, a declarat pentru La Stampa că a căzut 630 mm de ploaie în 24 de ore, o cantitate „nemaiauzită din 1954”. Sute de lucrători au fost trimiși pentru a ajuta la eforturile de salvare. Furtuna a afectat și regiunile de nord-vest ale Lombardiei și Liguriei. Râul Roja din Ventimiglia a ieșit din matcă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS