13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentInundații catastrofale în Italia și Franța: Cel puțin doi morți

Inundații catastrofale în Italia și Franța: Cel puțin doi morți

-

Dezastru în nordul Italiei și sudul-estul Franței. Cel puțin doi oameni au murit și alți 22 sunt dați dispăruți, după inundații de proporții provocate de ploile abundente.

„Există 22 de dispăruţi în Col de Tende, zona de trecere între Franţa şi Italia” din Alpii de Sud, a indicat Mara Anastasia, purtătoare de cuvânt a Protecţiei Civile.

„Sunt persoane de naţionalitate italiană, cu excepţia unei familii germane, compusă din patru persoane: doi bunici şi doi nepoţi, dar care poartă nume italiene”, a adăugat ea.

Regiunea Piemont a informat la rândul său într-un comunicat despre „22 de italieni dispăruţi” în trecătoarea Col de Tende, „blocată de inundaţii şi de alunecări de teren”,subliniind că autorităţile italiene coordonează căutările împreună cu omoloagele lor franceze.

Intemperiile, provocate de precipitații abundente care au dus la revărsarea mai multor cursuri de apă, au făcut de asemenea doi morți în Italia: un pompier de 53 de ani în Valle d’Aosta, în timpul unei intervenții, și un bărbat de 36 de ani al cărui vehicul a căzut în râul Sesia, în Piemont.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Dr. Simona Frăsie, o poveste de film: Medicina, o...

“Ce vrei să te faci când vei fi mare?”...

ȘTIRI GdS