16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentRusia: Stare de urgenţă după deversarea a 20.000 de tone de petrol într-un râu

Rusia: Stare de urgenţă după deversarea a 20.000 de tone de petrol într-un râu

Preşedintele rus Vladimir Putin a decretat stare de urgenţă după ce 20.000 de tone de petrol s-au vărsat într-un râu de la Cercul Polar, potrivit BBC.

Deversarea s-a produs după ce un rezervor de combustibil de la o centrală electrică din apropierea orașului siberian Norilsk s-a prăbușit vineri. Directorul centralei, Vyacheslav Starostin, a fost pus în arest până la 31 iulie, dar încă nu este acuzat. Fabrica este deținută de o filială a Norilsk Nickel, care este principalul producător mondial de nichel și paladiu.

Comitetul de anchetă rus (SK) a deschis un dosar penal pentru poluare și presupusă neglijență, deoarece, probabil, a existat o întârziere de două zile în informarea autorităților din Moscova cu privire la deversare.

Accidentul de la Norsilk este considerat, ca amploare, al doilea de acest gen din istoria modernă a Rusiei. Un expert de la World Wildlife Fund a estimat că a fost contaminată o suprafaţă de 350 de kilometri pătraţi, iar pata de petrol s-a întins pe o lungime de 12 kilometri din cursul Ambarnaya.

În această stare de urgenţă vor fi trimise forţe suplimentare pentru a contribui la operaţiunea de curăţare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS