16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentOlt: Bărbat reținut după ce a încercat să scape de polițiști

Olt: Bărbat reținut după ce a încercat să scape de polițiști

Un bărbat de 34 de ani din Olt a ajuns după gratii pentru ultraj. Acesta a încercat să scape de un control de rurtină al poliției rutiere, refuzănd să oprească. Bărbatul nu avea permis de conducere și a făcut tot posibilul să scape de oamenii legii.

La data de 16 aprilie 2020, în timp ce acționau pentru siguranța participantilor la traficul rutier și pentru verificarea modului în care sunt respectate ordonanțele militare, pe raza comunei Traian, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au efectuat semnalul regulamentar de oprire conducătorului unui autoturism. Acesta nu a respectat semnalul efectuat de polițiști, mărind viteza de deplasare. Polițiștii au pornit în urmărirea autovehiculului în cauză până în zona unui imobil unde a fost oprit, i s-a solicitat să se legitimeze, să prezinte documentele autovehiculului pentru control și să fie testat cu aparatul etilotest.

Deoarece nu s-a supus solicitărilor,  polițistul a încercat să-l imobilizeze,  însă conducătorul auto a reacționat violent, lovind polițistul, după care, prin escaladarea gardului a sărit în curtea unui imobil.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că autovehiculul a fost condus de un bărbat, de 34 de ani, din comuna Brastavatu, județul Olt, care nu posedă permis de conducere, autovehiculul condus de acesta nu deținea polița RCA valabilă, iar inspecția tehnica periodică era expirată.

Vineri, 17 aprilie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, bărbatul fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Aceasta urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS