13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentElevă bătută de mai multe colege în centrul Craiovei

Elevă bătută de mai multe colege în centrul Craiovei

O elevă de 15 ani a fost agresată de mai multe colege în centrul municipiului Craiova, în Piaţa Mihai Viteazul. Poliţiştii doljeni spun că altercaţia a fost începută de o elevă de 12 ani. Un incident asemănător a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie, tot în centrul Craiovei.

Incidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 17. O craioveancă, martoră a incidentului, a povestit ce s-a întâmplat pe o pagină de socializare.

„Observ pe pasarelă vreo 30 de adolescenți de 13-14-15 ani care vociferează și se agită. „Hai să luăm popcorn că o bate pe aia!”. Mă uit rapid în jur să o reperez pe „aia” care urmează să fie agresată. Mai departe de mine, la vreo 100 de metri o fată este trasă cu sălbăticie de păr, împinsă, lovită, încolțită de alte câteva fete. Agresoarele râd și înjură. „Hai bă las-o, gata” sau „Dă mă în ea!” strigă publicul parcă asistând la o luptă între gladiatori. Una dintre agresoare aplică o ultimă lovitură și pleacă victorioasă. Se răzgândește. Se întoarce și o scuipă cu elan pe fată. Mă grăbesc să intervin. Nu apuc să ajung la scena faptei că fata lovită reușește să fugă”, a povestit femeia.

Victima agresiunii a sunat la 112, iar la locul incidentului a fost trimis un achipaj de jandarmi. Martora incidentului a mai susţinut că a observat două dintre agresoare, însă jandarmii nu s-au grăbit să alerge după ele. „Dacă au fugit sigur se întorc!”, ar fi spus unul dintre jandarmi.

I-au smuls părul şi au scuipat-o

Martora incidentului a mai susţinut că agresoarele i-au smuls părut victimei. „O mângăi pe spate. Rămân cu părul ei în mână. Animalele acelea îi smulseseră părul. O curăț pe hanorac. Era plină de șuvițe întregi de păr smulse. Văd urmele de scuipat. Mă înfurii. Cum se poate întâmpla așa ceva ziua, în centrul orașului, îmi repet întruna în minte”, a notat martora incidentului. De altfel, femeia care a povestit cele întâmplate este singur care a sărit în ajutorul minorei bătute. Până ieri, postarea femeii fusese distribuită de peste 8.000 de persoane.

Martora incidentului a mai susţinut că agresoarele i-au smuls părut victimei(foto: Facebook Mona Irina Dragan)

Elevă bătută de mai multe colege

Poliţiştii doljeni au explicat că au reuşit să identifice minora care a început scandalul. Este vorba de o fată de 12 ani, din Segarcea.

„În cursul zilei de sâmbătă, politişti din cadrul Secţiei 1 Craiova au fost sesizaţi de o minoră de 15 ani, din Craiova, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în zona unui centru comercial din centrul Craiovei, a fost agresată de mai multe fete. În urma cercetarilor efectuate, poliţiştii au identificat o minoră în vârstă de 12 ani, din Segarcea. Acesta, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi cu persoana vatamata, ar fi pornit altercatia în urma căreia tânara de 15 ani a fost agresată fizic. Minora de 12 ani ar fi fost însoţită de mai multe prietene de vârste apropiate”, au transmis poliţiştii doljeni.

Aceştia din urmă mai spun că au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Bătaie între eleve de la şcoli de top din Craiova

Un incident asemănător a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie, tot în centrul Craiovei. Incidentul a fost filmat, iar scenele violente au fost postate pe o reţea de socializare. Potrivit imaginilor, în centru erau două fete, una agresor şi alta victimă. Aceasta din urmă a fost bătută în repetate rânduri. În toate situaţiile, agresoarea a fost susţinută de o „galerie”, care o încuraja să lovească victima.
În urma publicării imaginilor pe internet, poliţiştii s-au autosesizat şi au identificat agresoarea. Este vorba de o fată de 13 ani, elevă la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova. Victima este o elevă de clasa a VII-a de la Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova.

Amendă pentru tatăl agresoarei

„Având în vedere imaginile apărute pe o reţea de socializare, în care mai mulţi tineri sunt implicati în altercaţii, poliţiştii craioveni s-au sesizat din oficiu şi fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a dispunerii măsurilor legale care se impun. Până în prezent, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Craiova au identificat două minore de 13 ani, care, pe fondul unor discuţii în contradictoriu, au avut o altercaţie fizică, în afara unităţilor de învăţământ. Părinţii minorelor nu au dorit sa depună plângeri penale în cauză, însă poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională tătălui fetei care ar fi exercitat actele de violenţă“, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS