10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBătaie între eleve de la şcoli de top din Craiova

Bătaie între eleve de la şcoli de top din Craiova

Scene de violenţă extremă în plină zi pe străzi între eleve de la două şcoli de top din Craiova. Nu este vorba doar de o situaţie izolată, ci de mai multe scene de agresivitate care au ajuns virale pe internet. Conform imaginilor, în centru sunt două fete, una agresor şi alta victimă. Aceasta din urmă este bătută în repetate rânduri. În toate situaţiile, agresoarea acţionează cu galerie, care o filmează şi o încurajează să lovească victima cât mai repede.

Imaginile cu fata care este bătută de o altă elevă în mai multe rânduri au fost publicate pe internet la începutul acestei săptămâni. Scenele sunt în locuri diferite. Într-una din situaţii, victima este abordată de agresoare, care are în spate un întreg grup de susţinători, şi ei agresivi verbal. Agresiunea se petrece pe una din străzile din centrul vechi al Craiovei. Victima este lovită cu pumnii şi cu picioarele. Altă scenă este în spatele blocurilor unde se află şi cofetăria Amandina. Agresoarea mai are alături susţinători care o încurajează să acţioneze. „Dă-i vere, că nu veni aici să stau degeaba!“, îi spune una dintre colege. Se aude şi vocea unui băiat. „Hai, fără glume“. Victima este lovită cu pumnii, cu picioarele şi cu palma peste faţă. Grupul de susţinători o şi filmează pe agresoare. Când este lovită victima, susţinătorii agresoarei râd.

Agresoarea are doar 13 ani

Filmuleţele au generat pe intrenet o serie de reacţii din partea craiovenilor. În urma publicării imaginilor pe internet, poliţiştii s-au autosesizat şi au identificat agresoarea, care este o fată de 13 ani. Aceasta este elevă la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova. Victima este o elevă de clasa a VII-a de la Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova.
„Având în vedere imaginile apărute pe o reţea de socializare, în care mai mulţi tineri sunt implicati în altercaţii, poliţiştii craioveni s-au sesizat din oficiu şi fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a dispunerii măsurilor legale care se impun. Până în prezent, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Craiova au identificat două minore de 13 ani, care, pe fondul unor discuţii în contradictoriu, au avut o altercaţie fizică, în afara unităţilor de învăţământ. Părinţii minorelor nu au dorit sa depună plângeri penale în cauză, însă poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţionăla tătălui fetei care ar fi exercitat actele de violenţă.
De asemenea, persoanele implicate au fost avertizate cu privire la măsurile ce pot fi dispuse în situaţia în care vor mai fi implicate în astfel de altercaţii“, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Eleva agresoare a mai avut comportament deviant şi în şcoală

Eleva agresoare este cunoscută şi la nivelul şcolii ca având un comportament agresiv faţă de colegi, mai mici sau mai mari. Potrivit managerului, nu a avut niciodată media scăzută la purtare.
„Am văzut şi noi imaginile. Eleva agresivă este în clasa a VIII-a. Este o elevă care a mai avut derapaje comportamentale, dar fără să depăşească foarte mult anumite situaţii. Nu a avut niciodată media scăzută la purtare“, a spus Carmen Ştefănescu, managerul Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova. În privinţa agresiunii din plină stradă, repetată, se pare că totul ar fi pornit de la o discuţie pe instagram.
„Din discuţiile cu eleva care a lovit-o pe colega sa de la Colegiului „Carol I“ de clasa a VII-a, am aflat că ar fi un conflict care a pornit în urma unui schimb de replici pe care l-au avut pe instagram. Eleva agresoare a hotărât să se răzbune, aşteptând-o pe victimă la şcoală şi provocând incidentul în mod voit şi deliberat. A hotărât să filmeze şi să şi posteze filmuleţul. Am avut discuţii şi cu tatăl fetei agresive, care a spus că fiica lui trebuie să se apere şi că ştie de întâmplarea respectivă“, a mai spus managerul Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova.

ISJ Dolj a cerut demararea unor proceduri pentru prevenţie

Managerul Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti“ a mai precizat că, la nivelul unităţii şcolare, au fost mai multe activităţi de consiliere a elevilor care vor continua şi în perioada următoare. De altfel, şi eleva care este acuzată că a fost agresivă ar fi beneficiat de astfel de consiliere.
„La nivelul unităţii şcolare avem programe de informare şi consiliere a elevilor. Avem parteneriat cu Secţia 2 de Poliţie şi au fost o organizate o serie de întâlniri informative pentru elevi la care a participat şi psihologul şcolii. Au fost chiar şi şedinţe ţinute de părinţi, care să le vorbească elevilor despre efectele acţiunilor de violenţă. Astfel de activităţi vor continua. Şcoala nu poate controla totul. Este nevoie şi de sprijinul părinţilor, care le dau telefoane, îi lasă pe reţelele de socializare“, a precizat managerul Carmen Ştefănescu.
În urma publicării imaginilor, au reacţionat şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, care au cerut demararea urgentă a unor proceduri pentru a preveni pe viitor astfel de situaţii.
„Vom solicita unităţilor de învăţământ demararea de urgenţă a procedurilor impuse de situaţia dată şi măsurile întreprinse pentru ca, pe viitor, astfel de situaţii să fie prevenite“, a precizat Nicoleta Liţoiu, purtător de cuvânt al ISJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS