Acasă Eveniment Un primar din Gorj s-a prezentat azi-noapte la spital, după ce s-a...

Un primar din Gorj s-a prezentat azi-noapte la spital, după ce s-a întâlnit cu italianul cu coronavirus

-

Un primar din județul Gorj s-a prezentat azi-noapte la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, după ce a declarat că s-a întâlnit cu cetățeanul, de 71 de ani, din Italia, diagnosticat cu noul coronavirus.

Sorin Bucurescu, primarul din Slivilești, a spus că a decis că se impune prezența la o unitate medicală, dat fiind faptul că a intrat în contact cu o persoană care s-a dovedit că era purtătoare a coronavirusului. Medicii vor decide dacă edilul trebuie să se autoizoleze la domiciliu sau își poate continua activitatea. Și la Primăria Drăguțești au fost luate încă de aseară măsuri de dezinfecție, după ce același italian, de 71 de ani, care s-a aflat săptămâna trecută în Gorj, a trecut pe la sediul instituției pentru a achita impozitele pentru proprietățile pe care le deține în comună.

Conferință de presă în această dimineață

Se cunoaște faptul că bărbatul infectat cu coronavirus a fost prezent o zi și în municipiul Târgu Jiu, unde ar deține un apartament. Italianul a venit însoțit în Gorj doar de fiul său, de 10 ani, pe care l-a lăsat la rudele sale, din satul Peșteana Jiu, comuna Bâlteni.

Este localitatea natală a gorjencei, de 42 de ani, cu care este căsătorit cetățeanul italian. La Peșteana Jiu, familia soacrei și o altă familie din sat se află de aseară în autoizolare. În urma anchetei epidemiologice din zonă, au fost prelevate 12 probe care vor fi testate la Institutul „Matei Balș”, din București. În această dimineață, la Târgu Jiu este programată o conferință de presă a autorităților județene care vor comunica măsurile luate în ultimele ore, în urma evenimentelor apărute. Participă: prefectul de Gorj, Cristinel Rujan, președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, și directorul DSP.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cummins a anunțat că renunță la 230 de oameni, angajați prin agenți de muncă temporară

Cei 230 de oameni au contracte de muncă încheiate cu două firme de plasare de forță de muncă. Firmele i-au “închiriat” pe muncitori către Cummins. Dacă producătorul renunta la serviciile muncitorilor, ce se va întâmplă cu cei 230 de craioveni?