10 C
Craiova
miercuri, 3 iunie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Razii pe şoselele din Dolj la început de an

Razii pe şoselele din Dolj la început de an

Poliţiştii doljeni au efectuat mai multe razii pe şosele, scopul fiind prevenirea accidentelor rutiere. Începând de pe 3 ianuarie, oamenii legii au dat sute de amenzi şi au suspendat aproape 40 de permise de conducere.

Potrivit oamenilor legii, în zilele de 3 şi 4 ianuarie „au fost vizate principalele cauze de producere a accidentelor rutiere: viteza neregulamentară, consumul de alcool sau alte substanţe, neacordarea de prioritate şi traversările neregulamentare“.

În urma acţiunilor din trafic, poliţiştii au dat 191 de amenzi, în valoare de peste 83.000 de lei. În plus, au fost reţinute 29 de permise de conducere şi patru certificate de înmatriculare. De asemenea, poliţiştii au constatat 12 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Este vorba de persoane depistate la volan sub influenţa băuturilor alcoolice sau fără permis.

Reprezentanţii IPJ Dolj au dat drept exemplu un şofer din Bălceşti, Vâlcea, care circula cu 98 km/h peste viteza legală. Bărbatul a fost depistat circulând pe Centura de Nord a municipiului Craiova cu viteza de 188 km/h.

Alte acţiuni, alte sancţiuni

Pe 5 ianuarie, poliţiştii de la rutieră au ieşit din nou pe străzi. Acţiunea a avut ca scop tot prevenirea accidentelor rutiere. „Poliţiştii rutieri au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea producerii de accidente rutiere. Astfel, pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 122 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 31.000 de lei. Ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut şase permise de conducere şi au retras cinci certificate de înmatriculare“, au explicat oamenii legii.

O razie de proporţii a fost organizată de poliţişti în noaptea de 6 spre 7 ianuarie. În total, au fost instituite 41 de filtre rutiere, în cadrul cărora au fost oprite şi verificate peste 500 de autovehicule. În aceeaşi noapte, au fost făcute controale la aproximativ 200 de baruri şi cluburi.
Potrivit poliţiştilor doljeni, au fost legitimate peste 800 de persoane, dintre care 180 au fost controlate sumar de arme albe.
Valoarea amenzilor aplicate a fost de 31.000 de lei. În plus, au fost întocmite 12 dosare penale, iar trei şoferi au rămas fără permise de conducere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

S-au deschis terasele în Craiova, patronii – în „ceaţă“

Nu a trecut decât o zi-două de la deschiderea teraselor şi mult trâmbiţatele reguli, care trebuie respectate atât de comercianţi, cât şi...

Horoscop

BerbecCineva din străinătate îți face o propunere de nerefuzat. Dacă nu ești hotărât, posibil pentru că simți ceva în neregulă, consultă-te și...

Cele mai mari proiecte de infrastructură rutieră din Gorj,...

Cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră din județul Gorj sunt blocate în licitații de aproape un an. Este vorba de varianta...

Derulare proiect „DEZVOLTAREA FIRMEI SC ADECCO SRL”

SC ADECCO SRL, cu sediul în Sat Curtișoara, Oraș Bumbești-Jiu, Județul Gorj, derulează, începând cu data de...

O nouă procedură de selecție a membrilor CS din...

Complexul Energetic Oltenia va avea o nouă conducere. Acționarii companiei urmează să aprobe o nouă procedură de selecție a membrilor Consiliului de...

Victorie importantă pentru echipa lui Alex Băluță. Liberec a...

Echipa Slovan Liberec, cu Alexandru Băluță integralist, s-a impus în această seară, în deplasare, în fața formației Jablonec, meciul contând pentru etapa...