32.3 C
Craiova
luni, 3 august, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Imagini cu atacul protestatarilor din Bagdad asupra ambasadei SUA

Imagini cu atacul protestatarilor din Bagdad asupra ambasadei SUA

Trupele americane au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea care a pătruns în perimetrul Ambasadei SUA de la Bagdad, în cursul protestului față raidurile aeriene americane care au vizat o grupare militantă susținută de Iran. Trump acuză Teheranul și amenință cu represalii.

Fluturând steaguri ale milițiilor pro-iraniene și scandând sloganuri antiamericane, protestatarii au aruncat cu pietre în poarta principala a complexului ce găzduiește ambasada SUA, au distrus camere de supraveghere și au provocat mai multe incendii. Potrivit martorilor oculari, unul din turnurile de pază a fost incendiat.

O poartă de la o intrare laterală a complexului a fost spartă și sute de persoane au avansat aproximativ 5 metri de-a lungul unui coridor care duce la clădirea principală a ambasadei, înainte de a fi forțate să se retragă după ce trupele americane au intervenit folosind gaze lacrimogene, potrivit Associated Press, citată de Mediafax.

Pe fondul acestor incidente, președintele american Donald Trump a acuzat Iranul de orchestrarea atacului asupra Ambasadei SUA din Irak și a amenințat regimul de la Teheran că va fi tras la răspundere.

„(…) Acum Iranul orchestrează un atac asupra Ambasadei SUA în Irak. Vor fi trași la răspundere. În plus, ne așteptăm ca Irakul să-și folosească forțele pentru a proteja ambasada”, afirmă liderul de la Casa Albă într-un mesaj postat marți pe Twitter.

Sute de protestatari au încercat marți să pătrundă cu forța în Ambasada SUA din Bagdad, după atacuri aeriene americane care au vizat o gruparea paramilitară, Kataeb Hezbollah, susținută de Iran. Ambasadorul și alți membri ai corpului diplomatic american la Bagdad au fost evacuați din ambasada SUA din motive de securitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Masca de protecţie, obligatorie în Centrul Vechi, pieţe, târguri,...

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă (CMSU)...

ȘTIRI GdS

Tânăr de 17 ani, găsit înecat într-un ștrand din...

Un tânăr de 17 ani, din Brădești, a fost găsit înecat, luni, într-un ștrand din localitatea doljeană Ișalnița.  Potrivit...

O fetiţă de 12 ani a murit într-un atac...

O fetiță de 12 ani a fost împușcată în apropiere de Stockholm, în urma unui atac armat între bande criminale. Acest lucru...

Incendiu de pădure izbucnit în regiunea Madrid

Pompieri şi militari se luptau luni să stingă un incendiu de pădure izbucnit în regiunea Madrid. Focul a izbucnit în cursul nopţii...

Tânăr înjunghiat după ce a sărit în apărarea unei...

Un tânăr de 22 de ani a ajuns la spital după ce a fost înjunghiat. Acesta a intervenit în apărarea unei femei...

Şofer beat şi fără permis, dat pe mâna poliţiei...

Şofer beat şi fără permis, dat pe mâna poliţiei de un craiovean

Brăila: Un sicriu a ars cu tot cu decedat

Un incendiu a izbucnit, duminică seara, într-o biserică din Cimitirul „Sfântul Constantin” din municipiul Brăila, arzând sicriul unei persoane decedate, potrivit informaţiilor...