23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCauciucurile a zeci de maşini, tăiate de un elev băut

Cauciucurile a zeci de maşini, tăiate de un elev băut

Poliţiştii craioveni au reuşit să identifice persoana care a tăiat anvelopele a 25 de autoturisme. Maşinile erau parcate pe o stradă din cartierul Brazda lui Novac. Incidentul a avut loc în noaptea de 26 spre 27 noiembrie. Este vorba de un elev de 17 ani, care susţine că era băut în acea noapte. Nu a putut însă explica de ce a înţepat cauciucurile celor 25 de autoturisme. Conducerea unităţii de învăţământ a precizat pentru GdS că elevul este în pericol de exmatriculare.

Zeci de craioveni care locuiesc în cartierul Brazda lui Novac au avut parte, pe 27 noiembrie, de o surpriză mai puţin plăcută. Asta pentru că persoane necunoscute au tăiat cauciucurile a nu mai puţin de 25 de autoturisme parcate pe strada General Doctor Ion Cernătescu. Mai exact, fuseseră înţepate cu un cuţit 50 de anvelope, câte două la fiecare autoturism.

În aceeaşi dimineaţă, oamenii legii au explicat că au început cercetările pentru identificarea autorului sau autorilor.
„Polițiștii Secției 4 au fost sesizați cu privire la faptul că, în parcarea unui bloc din cartierul Brazda lui Novac, au fost tăiate cauciucurile mai multor autoturisme. Polițiștii au demarat cercetările, iar până în prezent au fost identificate 25 de autoturisme care aveau câte două anvelope tăiate. Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere și desfășoară cercetări în vederea identificării autorilor și tragerii la răspundere penală a acestora“, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Cauciucuri înţepate de un elev băut

Marţi, după două săptămâni de la acest incident, poliţiştii de la Secţia 4 au reuşit să-l identifice pe autor. Este vorba de un tânăr de 17 ani, din comuna doljeană Celaru. Acesta este elev la Liceul Tehnologic „George Bibescu” din Craiova. De altfel, tânărul de 17 ani locuieşte în Craiova fără forme legale.

„În cursul zilei de ieri, 10 decembrie, poliţişti din cadrul Secţiei 4 au identificat un tânăr de 17 ani, din comuna Celaru. În noaptea de 26 spre 27 noiembrie, acesta ar fi distrus prin înţepare anvelopele mai multor autoturisme care se aflau parcate pe o stradă din cartierul craiovean Brazda lui Novac. Cercetările continuă în această cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere. Urmează ca, la finalizarea cercetărilor, dosarul penal să fie înaintat unităţii de parchet“, au transmis oamenii legii.
În faţa poliţiştilor, elevul de 17 ani a susţinut că în acea noapte băuse şi nu ştie de ce a hotărât să înţepe anvelopele celor 25 de autoturisme.

Suspectul, în pericol de exmatriculare

Conducerea Liceului Tehnologic „George Bibescu“ a precizat pentru GdS că elevul de 17 ani are un preaviz de exmatriculare. Asta pentru că a strâns o mulţime de absenţe în acest semestru.

„Este elev în clasa a XI-a, la învăţământul profesional. Nu mai locuieşte în căminul unităţii de învăţământ de aproximativ un an şi jumătate, pentru că nu respecta regulamentul. De exemplu, arunca pe fereastră resturi menajere, care ajungeau pe maşinile parcate în apropiere. Elevul în cauză are preaviz de exmatriculare pentru numărul mare de absenţe acumulate în acest semestru“, a precizat Petre Cauc, directorul Liceului Tehnologic „George Bibescu֧“. Se pare că, după ce a fost dat afară din căminul şcolii, elevul s-a mutat cu chirie într-o locuinţă din cartierul Brazda lui Novac.

Răspunde penal pentru faptele sale

Potrivit Codului Penal, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal potrivit legii.
Dacă au între 14 şi 18 ani la data comiterii unei fapte penale, faţă de minori se poate lua o măsură educativă. Numai dacă este recidivist sau dacă pedeapsa pentru infracţiunea comisă este mai mare de şapte ani, un minor cu vârsta între 14 şi 18 ani poate fi internat într-un centru educativ sau de detenţie. Asta numai printr-o hotărâre a instanțelor de judecată.

Distrugerea se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă. Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS