11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentZeci de maşini cu anvelopele tăiate în Brazdă

Zeci de maşini cu anvelopele tăiate în Brazdă

-

Persoane neidentificate deocamdată de poliţişti au tăiat cauciucurile a 25 de autoturisme parcate pe o stradă din cartierul Brazda lui Novac. Mai exact, au fost înţepate cu un cuţit 50 de anvelope, câte două la fiecare autoturism. În septembrie, tot persoane necunoscute au spart nu mai puţin de şase maşini parcate în cartierul Rovine. Alte şapte autoturisme, parcate în zona Parcului Puşkin, au fost sparte de persoane necunoscute.

Zeci de craioveni care locuiesc în cartierul Brazda lui Novac au constatat, miercuri dimineață, că, dacă nu au făcut-o deja, ar trebui să-și echipeze mașinile cu anvelope de iarnă. Asta pentru că persoane necunoscute au tăiat cauciucurile a nu mai puţin de 25 de autoturisme parcate pe strada General Doctor Ion Cernătescu.

Oamenii legii spun că au întocmit un dosar penal şi încearcă să dea de urma autorilor.

Zeci de maşini cu anvelopele tăiate în Brazdă
Zeci de maşini cu anvelopele tăiate în Brazdă

„În aceasta dimineață, polițiștii Secției 4 au fost sesizați cu privire la faptul că, în parcarea unui bloc din cartierul Brazda lui Novac, au fost tăiate cauciucurile mai multor autoturisme. Polițiștii au demarat cercetările, iar până în prezent au fost identificate 25 de autoturisme care aveau câte două anvelope tăiate. Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere și desfășoară cercetări în vederea identificării autorilor și tragerii la răspundere penala a acestora“, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj. Rămâne de văzut dacă poliţiştii vor reuşi să identifice autorul sau autorii.

Zeci de maşini cu anvelopele tăiate în Brazdă

De la cauciucuri tăiate, la maşini sparte

Acesta nu este primul incident de acest fel înregistrat în Craiova. În urmă cu trei ani, mai mulţi craioveni care locuiesc pe străzile Popoveni, Dr. Ștefan Berceanu și Dr. Victor Gomoiu din cartierul 1 Mai au trecut prin aceeaşi situaţie. O persoană necunoscută a înţepat cu un cuţit anvelopele mai multor maşini parcate pe cele trei străzi.

În urmă cu numai două luni, în Craiova au fost semnalate mai multe spargeri de autoturisme. Şase maşini parcate în cartierul Rovine au fost sparte în septembrie. Hoţii au plecat cu CD-player-ele şi sistemele de navigaţie. Asta după ce, cu o săptămână înainte, alte şapte autoturisme parcate în zona Parcului Puşkin au fost sparte de persoane necunoscute.
În ambele cazuri, oamenii legii au explicat că fac cercetări pentru identificarea autorilor.

Distrugerea

Potrivit Codului Penal, distrugerea unui bun aparţinând altuia se pedepseşte cu închisoarea de la trei luni la doi ani sau cu amendă. Mişcarea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cod galben de precipitații

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de...

ȘTIRI GdS