20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentÎn arest pentru incendierea unui craiovean

În arest pentru incendierea unui craiovean

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, luni, să prelungească mandatul de arestare emis pe numele unui bărbat de 32 de ani. Acesta din urmă este acuzat că, pe 13 august, a aruncat cu un cocteil Molotov asupra craioveanului Alin Suflea. Victima a decedat la spitalul Floreasca, la trei săptămâni după internare.

În după-amiaza zilei de 13 august, pompierii doljeni erau solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un bloc de pe strada Virgil Madgearu din Craiova. Ajunşi la faţa locului, pompierii au stabilit că incendiul se manifesta pe casa scării, unde „s-au folosit lichide combustibile și materiale textile“.

Ulterior, pompierii au anunţat că, în urma incendiului, 32 de adulți și şapte copii au fost evacuaţi din imobil. La spital au fost transportate două persoane care au suferit arsuri. Una dintre victime a fost craioveanul Alin Suflea, care a fost rănit grav. Craioveanul a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. Aici a rezistat mai bine de trei săptămâni, până pe 7 septembrie, când a decedat. Cea care a anunţat decesul lui Alin a fost cântăreaţa Oana Radu, prietena tânărului. „Iubitul meu a pierdut astăzi lupta cu viaţa! Vă mulţumim tuturor pentru toate mesajele şi încurajările. Dumnezeu să te odihnească! Te iubesc!“, a transmis atunci Oana Radu.

În arest pentru incendierea unui craiovean

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Dolj au explicat că cel care a pus focul a fost identificat. Acesta este Ionuț Răzvan Drăghici, de 32 de ani, care locuieşte în imobilul în care s-a întâmplat incidentul. Mai departe, cercetările au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Pe 14 august, anchetatorii au cerut și obținut arestarea preventivă a suspectului.

De atunci, instanţa de judecată a prelungit în mai multe rânduri mandatul de arestare emis pe numele inculpatului. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi luni, pe 9 decembrie.
„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Prelungeşte durata măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul Drăghici Răzvan Ionuţ pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 12.12.2019 până la data de 10.01.2020, inclusiv“, se arată în hotărârea Tribunalului Dolj.
Inculpatul poate formula contestaţie împotriva acestei hotărâri la Curtea de Apel Craiova.

Cercetat pentru comiterea infracţiunii de omor

După decesul lui Alin Suflea, inculpatul este cercetat pentru comiterea infracţiunii de omor. Inculpatul nu a fost deferit justiţiei până în acest moment. Întrebaţi despre stadiul cercetărilor în acest dosar, procurorii doljeni au precizat pentru GdS că se aşteaptă raportul medico-legal privind decesul victimei. Cei care urmează să întocmească acest raport sunt medicii legişti de la Institutul Naţional de Medicină Legală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS