Acasă Eveniment Două vagoane ale trenului IR 1825, distruse în incendiul de aseară

Două vagoane ale trenului IR 1825, distruse în incendiul de aseară

-

În incendiul izbucnit în trenul interregio IR 1825, care circula aseară pe relaţia Bucureşti – Târgu Jiu, două dintre vagoane au fost distruse aproape în întregime. Incidentul a avut loc în gara din localitatea Măldăieni, nefiind înregistrate victime în rândul celor circa 100 de pasageri care se aflau în vagoane.


La sosirea pompierilor, în jur de 50 de călători se autoevacuaseră din tren, iar focul se manifesta la ultimele două vagoane ale garniturii. Din estimările şefului de tren, în cele cinci vagoane se aflau aproximativ 100 de călători.
Cele două vagoane care ardeau au fost dislocate de restul garniturii, iar pompierii au putut interveni şi au lichidat incendiul.

Călătorii au fost preluaţi de autobuze

La faţa locului au fost trimise două autobuze care să preia călătorii, iar CFR Călători a trimis o locomotivă pentru preluarea vagoanelor care nu au fost afectate de incendiu.
Trenul IR 1825 a plecat la ora 14.45 din București Nord și ar fi urmat să ajungă la ora 20.22 la Târgu Jiu.


Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit produs la instalaţia electrică a unui vagon.
Compania Națională de căi Ferate CFR SA a anunțat că miercuri, începând cu ora 8.15, s-a reluat circulația feroviară în condiții normale pe firul I, pe intervalul CF Măldăieni- Mihăești. Trenurile care tranzitează acest interval circulă de la ora 8.15 în condiții normale de trafic, cu locomotive electrice.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a cerut marți seara conducerilor CFR Călători și CFR SA remedierea de urgență a situației existente, potrivit Club Feroviar. Totodată, ministrul Lucian Bode a solicitat AGIFER (organismul de investigare feroviară) ca o comisie din cadrul acestei autorități să se deplaseze de urgență la fața locului pentru a investiga evenimentul.

”Am cerut conducerii CFR Călători să aibă ca prioritate zero situația călătorilor și a personalului feroviar. Nu trebuie să uite că prestează un serviciu public în interesul cetățenilor și că cei care vor fi găsiți vinovați, vor răspunde” a declarat ministrul Lucian Bode.

ȘTIRI VIDEO GdS

Controale și amenzi la depozitele de lemn

Polițiștii din Gorj au desfășurat joi controale la depozitele de lemn. Astfel, poliţişti din Tismana împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Râmnicu-Vâlcea, au...

Tratamentul minune folosit împotriva coronavirusului

Profesorul Didier Raoult i-a dezvăluit, în premieră, preşedintelui Emmanuel Macron rezultatele celui mai amplu studiu pentru tratamentul Covid-19 de până acum. Potrivit publicaţiei franceze Les Echos, Emmanuel Macron a decis să meargă el însuși la Marsilia, unde a stat trei ore de vorbă cu profesorul, după ce a fost dezamăgit de perspectivele concrete de tratament disponibile rapid contra virusului.

Cine sunt oamenii care au preluat controlul asupra Băncii Transilvania

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România în funcţie de valoarea activelor gestionate, adică circa 87 mld. lei la final de 2019. La bursa de la Bucureşti, instituţia de credit are o capitalizare de aproximativ 10 mld. lei.