10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentVreme mohorâtă în toate regiunile țării

Vreme mohorâtă în toate regiunile țării

Meteorologii au anunţat că vineri vremea va fi închisă şi va ploua în sud, în centru, local prin est, nord şi pe spaţii mici în rest.

La munte vor predomina ninsorile, iar în Moldova. În estul Transilvaniei, dar şi în nordul şi centrul Munteniei, vor fi precipitaţii mixte.
Vântul va sufla tare la munte, dar se va înteţi şi în sudul Banatului şi în regiunile sudice. Se răceşte mai ales în zona Moldovei şi vom avea minus 1 grad în Bucovina şi 12 grade în Banat şi Crisana.

În Dobrogea şi Bărăgan atmosferă va fi mohorâtă şi o să plouă. Temperaturile scad chiar şi cu 7 grade faţă de joi, vântul rămâne destul de intens şi va amplifica senzaţia de frig.

Vreme închisă se anunţă şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. În zonele de deal vin precipitaţii mixte iar în rest e posibil să plouă puţin. Se răceşte semnificativ şi la amiază se vor atinge cu greu 3 grade Celsius. În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi urâtă cu mulţi nori şi ceva lapoviţa în zonele de deal şi ninsori pe la munte. Scad temperaturile şi după prânz se vor înregistra valori sub normalul perioadei.

Temperaturile scad brusc în toată țara

Se strică vremea şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Pe aici, aşteptam ploi locale şi temperaturi în scădere cu 4-5 grade faţă de ziua trecută.

Şi în ţinuturile vestice găsim mulţi nori însă ploile apar pe suprafeţe mici. Vântul va avea intensificări în sudul Banatului iar la rafală se pot atinge viteze de 65 km/h. După prânz vor fi cel mult 12 grade Celsius.

În centrul României, norii vor fi numeroşi şi vor aduce precipitaţii sub toate formele. În zonele de munte, vor predomina ninsorile iar pe creste vântul va sufla tare cu viteze de până la 90 km/h. Temperaturile scad chiar şi cu 6 grade faţă de ziua trecută.

În sud-vestul ţării urmează o zi tare neplăcută cu înnorări şi ploi care pot fi mai consistente. În zona deluroasã a Olteniei vor fi precipitaţii mixte, mai scad valorile termice şi vântul va spori senzaţia de frig.

Ploile continuă şi în ţinuturile sudice, dar în zonele de deal o să fie lapoviţă. Vântul va avea unele porniri iar temperaturile vor fi în scădere.
Sâmbătă aşteptam încă o zi urâtă şi rece, cu ploi slabe şi temperaturi modeste.

Duminica mai sunt posibile câteva ploi slabe dar vom zări şi soarele pe parcursul zilei. Se încălzeşte uşor şi temperatura aerului se apropie de normal.

Luni înnorările vor fi temporare şi o să picure din când în când. Vântul va fi activ, maximă termică se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar minimă coboară spre 5 grade.

La munte, atmosfera va fi mohorâtă şi se răceşte. În Carpaţii Meridionali şi Orientali, vor predomina ninsorile, dar în rest
aşteptam precipitaţii mixte şi polei. Vântul sufla tare pe creste, pe unde se pot atinge viteze de 90 km/h.

Vremea pentru următoarele zile

Sâmbătă vremea se menţine închisă şi rece în sud, est şi parţial prin centrul ţării. Ploile vor veni local în Muntenia, Dobrogea şi pe spaţii restrânse în Oltenia, Moldova, în sudul Transilvaniei şi al Banatului.
Duminică vedem soarele în regiunile intracarpatice, dar în rest norii persistă şi mai vin ceva ploi prin sud şi sud-est.
Luni soarele se arată în vest, nord-vest şi în centru dar în rest vor fi înnorări şi o să plouă prin sud şi sud-est.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS