11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment25 de migranți clandestini, descoperiți într-un container frigorific

25 de migranți clandestini, descoperiți într-un container frigorific

O navă de marfă care se îndrepta din Olanda în Anglia a fost întoarsă din drum, marți seară, după ce au fost descoperiți la bord, într-un container frigorific, 25 de migranți.
Potrivit postului de radio olandez NOS, la Vlaardingen, în apropiere de Rotterdam, au fost trimise cel puțin 20 de ambulanțe și două echipe de ajutor ale Crucii Roșii. Nava Britannia Seaways se îndrepta spre Felixstowe în Suffolk.
Se pare că nu au fost descoperite cadavre. Persoanele găsite au primit ajutor medical și două dintre ele au fost duse la spital, deși nu sunt în stare critică.
Reporterul NOS, Robert Bas, care a fost la fața locului, a declarat că par a fi un grup de bărbați, aparent „de origine din Orientul Mijlociu”. Unii aveau veste de salvare pentru când părăseau vasul.

Mirjam Boers, un purtător de cuvânt al poliției din Rotterdam, a declarat pentru radiodifuzorul RTL: „Nava se afla la câțiva kilometri de port, când a fost făcută descoperirea. Au fost în jur de 25 de persoane. Nava s-a întors. Acum persoanele găsite sunt toate pe uscat, iar prioritatea principală este de a le stabiliza medical, potrivit The Telegraph.
Ea nu a putut confirma dacă există şi copii printre persoanele găsite în containerului din Vlaardingen.
Acestă descoperire vine la o lună după tragedia de la Essex. Atunci 39 de migranți vietnamezi au fost găsiţi fără viaţă într-un container frigorific. Aceştia au venit cu un feribot din Belgia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS