17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentȘase transfugi intoxicaţi cu fum, găsiţi pe o navă în Portul Constanța

Șase transfugi intoxicaţi cu fum, găsiţi pe o navă în Portul Constanța

Șase transfugi au fost evacuați, duminică noapte, de pe o navă aflată în Portul Constanța, după ce s-au intoxicat cu fum. Incidentul s-a petrecut după ce aceştia au aprins o saltea dintr-o cabină.

Potrivit ISU „Dobrogea”, pompierii militari au fost solicitați să intervină, duminică noaptea, în ajutorul a șase persoane, aflate pe nava „Nordic Barents”, pavilion Panama, în dana 64 a Portului Constanţa. La fața locului au intervenit un echipaj SMURD B, echipajul SMURD C, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple (ATPVM) și o autospecială de stingere. Cele șase persoane erau intoxicate cu fum, după ce aprinseseră o saltea dintr-o cabină.

Cei şase transfugi nu au fost lăsaţi să coboare de autorităţi

Cei șase transfugi au urcat la bordul vasului, în Turcia, dar la sosirea navei în Constanța aceștia nu au fost lăsați să coboare la țărm de autoritățile portuare. Astfel, echipajul i-a închis într-una din cabinele navei și, din disperare, unul dintre transfugi a incendiat o saltea.

Starea de sănătate a acestora nu este gravă, dar doi dintre ei au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Agenții navei au solicitat autorităților să ia în considerare evacuarea transfugilor, pentru siguranța celor de la bord.

Comandantul navei a fost sancţionat

Vasul, are un echipaj format din 22 marinari de naționalitate filipineză și rusă, a fost controlat de poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța chiar duminică, la sosirea în țară.

„Menționăm că astăzi, în momentul intrării navei în Portul Constanța, Punctul de Trecere a Frontierei Constanţa a fost informat că la bordul navei se află șase pasageri clandestini, fără documente de călătorie. Conform declarațiilor comandantului navei, cei șase cetăţeni au fost găsiți ascunși după ce nava a părăsit portul din Turcia”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Coastă.

Din cercetările efectuate la bordul navei, cele șase persoane sunt originare din Algeria. Comandantul navei a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 48.000 de lei.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS