6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEveniment51 de copii , răniţi după ce un bărbat a pulverizat sodă în grădiniţă

51 de copii , răniţi după ce un bărbat a pulverizat sodă în grădiniţă

Peste 50 de persoane, în mare parte copii, au fost rănite de un bărbat care a intrat într-o grădiniță din sud-vestul provinciei Yunnan și le-a pulverizat cu lichid coroziv, au spus autoritățile chineze.
Suspectul, supranumit Kong, de 23 de ani, a intrat în grădiniță escaladând un zid. El a intrat în grădiniţă şi a pulverizat victimele cu hidroxid de sodiu, au declarat autoritățile locale din orașul Kaiyuan.

Soda caustică – cunoscută și sub denumirea de hidroxid de sodiu – este utilizată la fabricarea unui număr de produse precum: săpun, hârtie și diverşi coloranți. Conform Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite, expunerea la sodă caustică poate:

  • irita sau arde ochii și pielea,
  • provoca o reacție alergică,
  • poate cauza căderea temporară a părului.


Atacul a avut loc ieri, la 15:35, au declarat autoritățile pe contul lor Weibo.

51 de copii și trei profesori au fost internați la spital pentru tratament, doi cu „simptome severe”, potrivit www.thestandard.com.hk.
Poliția l-a arestat Kong la mai puțin de o oră după atac.
„Deoarece părinții lui au divorțat în timpul copilăriei sale, lipsa căldurii familiei a dus la o denaturare psihologică”, au spus autoritățile locale, adăugând că munca și viața lui Zhang au fost, de asemenea, nesatisfăcătoare. Acestea au creat o „mentalitate pesimistă și gânduri despre represalii împotriva societății”, au declarat poliţiştii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS