Acasă Eveniment 51 de copii , răniţi după ce un bărbat a pulverizat sodă...

51 de copii , răniţi după ce un bărbat a pulverizat sodă în grădiniţă

-

Peste 50 de persoane, în mare parte copii, au fost rănite de un bărbat care a intrat într-o grădiniță din sud-vestul provinciei Yunnan și le-a pulverizat cu lichid coroziv, au spus autoritățile chineze.
Suspectul, supranumit Kong, de 23 de ani, a intrat în grădiniță escaladând un zid. El a intrat în grădiniţă şi a pulverizat victimele cu hidroxid de sodiu, au declarat autoritățile locale din orașul Kaiyuan.

Soda caustică – cunoscută și sub denumirea de hidroxid de sodiu – este utilizată la fabricarea unui număr de produse precum: săpun, hârtie și diverşi coloranți. Conform Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite, expunerea la sodă caustică poate:

  • irita sau arde ochii și pielea,
  • provoca o reacție alergică,
  • poate cauza căderea temporară a părului.


Atacul a avut loc ieri, la 15:35, au declarat autoritățile pe contul lor Weibo.

51 de copii și trei profesori au fost internați la spital pentru tratament, doi cu „simptome severe”, potrivit www.thestandard.com.hk.
Poliția l-a arestat Kong la mai puțin de o oră după atac.
„Deoarece părinții lui au divorțat în timpul copilăriei sale, lipsa căldurii familiei a dus la o denaturare psihologică”, au spus autoritățile locale, adăugând că munca și viața lui Zhang au fost, de asemenea, nesatisfăcătoare. Acestea au creat o „mentalitate pesimistă și gânduri despre represalii împotriva societății”, au declarat poliţiştii.

ȘTIRI VIDEO GdS

Percheziții DNA la sediul PSD Arad

Procurorii DNA au descins, luni dimineaţă, la sediul PSD Arad, unde fac percheziţii, într-un presupus caz de corupţie. Aceste percheziţii l-ar viza...

Sacru și rit în obiceiurile de iarnă din Oltenia

Muzeul Olteniei – Secția de Etnografie vernisează miercuri, ora 12:00, la “Casa Băniei”, expoziția temporară „Sacru și rit în obiceiurile de iarnă...