14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentOvidiu Tender a fost eliberat din penitenciar

Ovidiu Tender a fost eliberat din penitenciar

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost eliberat din penitenciarul Târgu Jiu, după patru ani de la încarcerarea în dosarul Carom. Eliberarea sa a venit după decizia în primă instanţă a Judecătoriei Târgu Jiu, pe care parchetul nu contestat-o. La trei zile după prima hotărâre, luni, Tender a fost pus în libertate. De altfel, procurorul de şedinţă a fost de acord, chiar în timpul procesului, cu cererea omului de afaceri, a declarat avocatul lui Ovidiu Tender pentru G4Media.ro.

Printre argumentele invocate în apărarea lui Ovidiu Tender au fost vârsta de peste 60 de ani şi comportamentul exemplar în spatele gratiilor.
Ovidiu Tender şi Marian Iancu au fost condamnaţi, în luna iunie 2015, la 12 ani şi şapte luni de închisoare, respectiv 14 ani. Cei doi sunt acuzaţi că au preluat ilegal compania Carom SA Oneşti, pe care au prejudiciat-o cu 140 de milioane de lei. Decizia a fost luată, luni, de Curtea de Apel Bucureşti şi este definitivă. Tender a mai stat aproape şase luni, în arest preventiv, în anul 2006, în acelaşi dosar.

Infracţiunile de care au fost găsiţi vinovaţi Ovidiu Tender şi Marian Iancu sunt înşelăciune şi spălare de bani. Tender şi Iancu sunt acuzaţi că au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti şi au prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi, adică 140 de milioane de lei noi, sumă stabilită încă din 2003.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS