11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFamilia unei actriţe în moarte cerebrală îi donează organele

Familia unei actriţe în moarte cerebrală îi donează organele

Familia actriței Ema Vețean, care a murit în urma unui accident rutier, îi donează organele. Actrița de 38 de ani a fost lovită pe 22 octombrie de o maşină, într-o traversare neregulamentară pe DN1, în dreptul localității Cristian.

În urma impactului, Ema Vețean a fost rănită grav, intrând în comă profundă. A fost transportată de urgență la spital, potrivit Libertatea. Starea ei nu s-a ameliorat deloc, iar ieri dimineață, medicii au declarat moartea cerebrală. Familia tinerei actrițe a fost de acord și a acceptat prelevarea de organe. În urma acestui gest impresionant, Ema va salva doi pacienți care au nevoie de un rinichi, doi care au nevoie de plămân și unul are nevoie de un cord nou. Nu în ultimul rând, corneea prelevată va ajuta alți doi pacienți să își recapete vederea.

Licențiată, din 2005, a Departamentului de Artă Teatrală, specializarea Actorie, în cadrul Facultății de Litere și Arte a Universității Lucian Blaga din Sibiu, Ema Vețean s-a alăturat actorilor Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS