11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentZeci de mii de case, în pericol să fie mistuite de flăcări în California

Zeci de mii de case, în pericol să fie mistuite de flăcări în California

-

Zeci de mii de case sunt în pericol să fie mistuite de flăcări în California, unde a fost decretată stare de urgenţă în întreg statul. Mai multe regiuni au fost măturate de flăcări devastatoare, care au înaintat cu viteză, ajutate şi de vântul puternic din ultimele zile.
Peste 180.000 de oameni au fost evacuaţi din calea focului şi mulţi au apucat să fugă din case şi să urce în maşini în ultima clipă.

Zeci de mii de case din California sunt în pericol să fie mistuite de flăcări. Pompierii încearcă să oprească înaintarea focului, dar lupta lor pare în zadar din cauza vântului puternic. Peste un milion de oameni au rămas fără curent după ce autorităţile au întrerupt alimentarea cu energie electrică pentru a limita incendiile.

Soda Rock Winery arde pe măsură ce flăcările az trecut prin Healdsburg

„Pompierii au efectuat atacuri agresive asupra incendiilor, apărând structuri, limitând înaintarea cu copaci doborâţi şi prin închiderea liniilor electrice. În acelaşi timp cu lupta contra incendiului care a avut loc noaptea trecută şi va continua şi azi. Comandanţii responsabili se vor afla la posturile lor întreaga noapte pentru a evalua posibilitatea unor noi evacuări din regiune,” potrivit Johnathan Cox, reprezentant al pompierilor.

Vântul puternic, aliatul focului

Din păcate, doar zece la sută dintre focare sunt sub control, potrivit www.cbsnews.com. Fenomenul meteorologic numit Diablo aduce rafale de vânt extrem de puternice, de până la 130 de kilometri pe oră. Din această cauză, bilanţul dezastrului creşte de la o oră la alta.

Pompierii încearcă să limiteye deyastrul din Soda Rock și Healdsburg, California

„A fost o noapte grea. Am avut peste 180.000 de oameni evacuaţi până acum. Unele evacuări pe care le-am adăugat ieri şi peste noapte au inclus regiuni din jurul oraşului Sebastopol şi în West County. Şi pot să vă spun, deşi am auzit unii oameni exprimându-şi îngrijorarea că evacuăm prea multe persoane, pot spune că aceste semne de întrebare nu sunt valabile acum,” potrivit şeriful Mark Essick, Ţinutul Sonoma.

Zeci de mii de case au fost distruse

Pentru cei din Sonoma, regiune cu 175 de mii de locuitori, situaţia este cu atât mai dificilă cu cât zona a mai fost afectată acum doi ani de un incendiu de vegetaţie devastator. Atunci, 22 de oameni au murit şi sute de case au fost distruse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Ceremonia lopeții, la Spitalul Regional. Olguța a venit...

Astăzi a avut loc ceremonia de „spargere a solului”...

ȘTIRI GdS